Μπακογιάννης: Θα συμβάλω στη βελτίωση των δημόσιων συγκοινωνιών της Αθήνας

Με κάθε δυνατό τρόπο, διαβεβαίωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ότι θα συμβάλλει στη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι δημόσιες συγκοινωνίες.

Ο κ. Μπακογιάννης συναντήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στη Ζήνωνος, με εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών και επιβιβάστηκε μαζί τους, σε λεωφορείο της γραμμής 051.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του, στη διάρκεια της διαδρομής άκουσε να του περιγράφουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στις μετακινήσεις τους με το λεωφορείο μέσα στην πόλη, όπως τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα. Απαντώντας ο κ. Μπακογιάννης, τόνισε ότι «ο δήμος μπορεί σε μεγάλο βαθμό, με παρεμβάσεις αλλά και με την δημοτική αστυνομία, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης. Καθένας παρκάρει όπου θέλει. Εμπόδια παντού. Αυτή η άναρχη συμπεριφορά δεν μπορεί να συνεχίζεται για πάντα. Χρειάζονται κολωνάκια, διαγραμμίσεις και φυσικά έλεγχος για να τηρείται ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας».

Ο κ. Μπακογιάννης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  επανέλαβε και την πρότασή του για τη σύσταση ενός Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Ασφάλειας με όλους τους συναρμόδιους φορείς. «Την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, γερανούς, όλους», είπε, υπογραμμίζοντας ότι «οι αστικές συγκοινωνίες είναι από τις πιο σημαντικές κοινωνικές παροχές και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου».

Σχετικά Νέα