

Να υπάρξει μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην πρωτεύουσα και το ελληνικό κράτος, ζήτησε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι δήμος και κεντρικό κράτος οφείλουν να αλληλοσυμπληρώνονται, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλεια στη ζωή των πολιτών.
Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαφύλαξη της κατοικίας και των μικρομεσαίων καταστημάτων από τη ραγδαία τουριστικοποίηση, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι η πόλη θα πρέπει να αλλάξει, αλλά δεν θα πρέπει να χάσει την ψυχή της.
«Η μαγεία της πόλης είναι οι μικτές χρήσεις. Το γεγονός ότι σε λίγα μέτρα, για παράδειγμα, από το δημαρχείο μπορείς να βρεις ένα καλό εστιατόριο ή ένα boutique ξενοδοχείο, μπορείς να αγοράσεις από κουμπιά… έως άγκυρες. Δεν θέλουμε η Αθήνα να μετατραπεί σε μια αρχαιοελληνική ή νεοκλασική Disneyland» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.
Επισήμανε παράλληλα την ανάγκη να υπάρξει ρυθμιστική παρέμβαση για το Airbnb στην πόλη, ζητώντας να αναλάβει την νομική αρμοδιότητα και την πολιτική ευθύνη ο δήμος, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Σχετικά Νέα
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.
Κεραμέως: Ο Πάπας Φραγκίσκος δίδαξε τη συγχώρεση και τη μετάνοια με το παράδειγμά του
«ΟΠάπας Φραγκίσκος ήταν μια παγκόσμια προσωπικότητα, που εργάστηκε για την ενότητα του Χριστιανισμού, προσπαθώντας.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο
«Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..