Μπακογιάννης: Είναι βαριά η ευθύνη να υπηρετείς την Αθήνα – Οι 650.000 Αθηναίοι είναι τα «αφεντικά»

«ΗΑθήνα είναι σοβαρή υπόθεση, απαιτεί σοβαρό ενδιαφέρον και διάλογο. Δεν μπορεί ενάμισι μήνα πριν από τις εκλογές ένα κόμμα, οποιοδήποτε κόμμα, να ψάχνεται στη λογική «τι θα κάνω, πώς θα πάμε να βρούμε κάποιον να τον βάλουμε «μπροστά» γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετήσει το μικροπολιτικό του σχέδιο. Την Αθήνα πρέπει όλοι να την σεβόμαστε. Για μένα είναι τιμή και βαριά ευθύνη να την υπηρετώ. Να «υπηρετώ» τις 650.000 Αθηναίους που είναι και τα «αφεντικά» μου. Και η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι κάθε μέρα να γίνεται κάτι που ανακουφίζει και διευκολύνει τη ζωή τους», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εξειδικεύοντας την έννοια του σεβασμού που πρέπει να επιδεικνύεται προς την πόλη και τους Αθηναίους, πριν αλλά και μετά τις εκλογές, σημείωσε: «Δεν μπορεί να θέλω να μιλήσω για τον Άγιο Αρτέμιο, για τα Θυμαράκια, για το Γκύζη, για τους Αμπελόκηπους και από την άλλη πλευρά να έχουμε μία θεωρητική κουβέντα, αφηρημένη. Μια κουβέντα στην οποία θα μπορούσαμε να λέμε τα ίδια, είτε μιλάμε για την Αθήνα, είτε μιλάμε για το Παρίσι ή για τη Βαρκελώνη… Δεν αναζητώ αντιπάλους αλλά συνεργάτες, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά έχει σημασία να τη νιώθουμε την πόλη και να τη γνωρίζουμε την πόλη».

Ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε ότι για κάθε πράγμα από τα πολλά που έγιναν στην προηγούμενη θητεία, υπάρχουν άλλα τόσα που πρέπει να γίνουν. Με πρόγραμμα και σχέδιο, αλλά και την εμπειρία που σώρευσαν τα 4 προηγούμενα χρόνια και το έργο έγινε στο κέντρο και σε καθεμία από τις 129 γειτονιές, και είναι απολύτως μετρήσιμο.

Ενδεικτικά ανέφερε τη δημιουργία ιατρείων και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα με στόχο να εξελιχθούν όλα σε πολυιατρεία που θα παρέχουν πλήρη πρωτοβάθμια υγεία σε όλους τους Αθηναίους.

Για την επόμενη μέρα των εκλογών, έθεσε ως προτεραιότητα να ολοκληρωθεί το μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων της Αθήνας με έμφαση και στην ενεργειακή αναβάθμιση αλλά και στη μετατροπή των τσιμεντένιων αυλών τους σε πράσινες οάσεις, με πολλαπλά οφέλη συνολικά για την πόλη.

«Παίρνουμε στα σοβαρά αυτό που κάνουμε και θεωρούμε ότι το έργο πρέπει όλους να μάς ενώνει», σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης, ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι επανεκλογή του σημαίνει και αυτονόητη ανάληψη εκ νέου της ευθύνης να υπηρετήσει την Αθήνα για μια πλήρη θητεία.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων υπενθύμισε το προηγούμενο των εκλογών του 2019 όταν οι ανθυποψήφιοι του ουσιαστικά εγκατέλειψαν τον δήμο για άλλες θέσεις, επισημαίνοντας ότι «οι 650.000 Αθηναίοι σε προσλαμβάνουν να κάνεις μια δουλειά. Οι εκλογές είναι πρόσληψη. Και ένα συμβόλαιο πέντε ετών που θα υπογράψω και θα τιμήσω».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα