

«Από την πρώτη μέρα και κάθε μέρα θα βλέπετε και μια μικρή αλλαγή», διαβεβαιώνει ο Κώστας Μπακογιάννης, τρεις εβδομάδες πριν αναλάβει τα καθήκοντα του δημάρχου Αθηναίων. «Αναλαμβάνουμε επίσημα καθήκοντα 1η του Σεπτέμβρη και δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε μέρα», τονίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ενώ δηλώνει πως το στοίχημα και η δέσμευση είναι ο πολιτισμός της καθημερινότητας.
«Η καθαριότητα, το φως, το πράσινο. Τα αυτονόητα μας λείπουν», προσθέτει και υπογραμμίζει ότι την 1η Σεπτεμβρίου δεν θα ξεκινήσει από το γραφείο δημάρχου στην Κοτζιά, αλλά από την Διεύθυνση Καθαριότητας στην Ιερά Οδό, τη Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού για τον φωτισμό στο Μετς και τη Διεύθυνση Πρασίνου στο Γουδί.
Απαντώντας σε ερώτηση για την συνάντηση εργασίας την προηγούμενη εβδομάδα με μέλη της κυβέρνησης για τα θέματα της Αθήνας, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος αναφέρει ότι στόχος είναι η καθιέρωση της συνεργασίας, ώστε να δίνονται άμεσα λύσεις όπου χρειάζονται συνέργειες δήμου – κυβέρνησης.
«Από την θεσμοθέτηση ενιαίου συντονιστικού κέντρου για την ασφάλεια, με τη συνεργασία της Ελληνικής και της Δημοτικής Αστυνομίας και το θεσμικό πλαίσιο για την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων ακινήτων, μέχρι την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ, την παροχή κινήτρων για την επιχειρηματικότητα στην πόλη και τη στρατηγική ανάδειξης του πλούσιου πολιτιστικού μας κεφαλαίου. Και για τις 129 γειτονιές της Αθήνας».
Σε αυτό το πλαίσιο -πρόσθεσε- υπήρξε συζήτηση και για τα Εξάρχεια και παρουσιάστηκε σχέδιο για να γίνουν «πρότυπη γειτονιά».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.