

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη, η διεθνής συνεργασία, η ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και η ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων θα βρεθούν στο επίκεντρο των εργασιών των μελών της πολιτικής επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης που συνεδριάζει αύριο στην Γεωργιούπολη Χανίων. Μέλη της επιτροπής, στο πλαίσιο της παρουσίας τους στην Κρήτη, επισκέφθηκαν το απόγευμα της Κυριακής το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων στο οποίο και ξεναγήθηκαν από την προϊσταμένη της εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων Ελένη Παπαδοπούλου.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της επίσκεψης η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, με πρωτοβουλία της οποίας συνέρχεται η επιτροπή στην Κρήτη, χαρακτήρισε πολύ σημαντική την συνεδρίαση της επιτροπής στην οποία όπως είπε θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης και 120 αντιπρόσωποι από όλες τις χώρες του Συμβουλίου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «έχει πολύ μεγάλη σημασία ο χρόνος στον οποίο γίνεται η συνεδρίαση. Είναι σημαντικό να δούμε την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία, την ανάλυση για τα θύματα, που δυστυχώς είναι και πάρα πολλά παιδιά, και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε αποτελεσματικά, στο βαθμό που μπορούμε, τους ανθρώπους αυτούς που περνάνε έναν Γολγοθά.»
Η κ. Μπακογιάννη κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις που αφορούν τις διαδικασίες ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ λέγοντας ότι «είναι βέβαιο ότι το ΝΑΤΟ θα απαντήσει θετικά. Υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις που προσπαθεί να παρουσιάσει η Τουρκία, αλλά νομίζω ότι στο τέλος, ομόφωνα, το ΝΑΤΟ θα αποδεχθεί την ένταξη τους». Παράλληλα εκτίμησε ότι θα υπάρξει μία ταχεία διαδικασία ένταξης των δύο χωρών στη συμμαχία.
Κατά την παρουσία τους στα Χανιά τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης θα βρεθούν το βράδυ στο Ενετικό λιμάνι της πόλης και αύριο Δευτέρα στο χωριό Αργυρούπολη όπου και θα τους παραταθεί παραδοσιακό κρητικό δείπνο.
Προσκεκλημένος του Συμβουλίου της Ευρώπης, προκειμένου να λάβει μέρος στη συζήτηση για την κρίση στην Ουκρανία, είναι και ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σχετικά Νέα
Κ.Τσιάρας: Η ανθεκτικότητα του πρωτογενούς τομέα, άξονας για το μέλλον της αγροδιατροφής
Στον καθοριστικό ρόλο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αλλά και των εθνικών στρατηγικών σχεδίων.
Ν. Δένδιας: 1.059 κατοικίες έως το 2026 σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπαιδευτικούς και γιατρούς
«Η οικογένεια αποτελεί θεμέλιο της ελληνικής κοινωνίας. Ύψιστη προτεραιότητά μας, η έμπρακτη στήριξη της.
Γ. Γεραπετρίτης: Μόνο εργαζόμενοι μέσω διευρυμένων αμυντικών συστημάτων θα αντιμετωπίσουμε την παγκόσμια κρίση
“Εν μέσω πολλαπλών κρίσεων, εν μέσω πολέμων, οι οποίοι διαρκούν και πλήττουν τη διεθνή.
Τροπολογία: Επιτρέπεται η σύσταση εταιρειών από συγγενείς πολιτικών προσώπων σε συνεργάσιμες φορολογικά χώρες του εξωτερικού
Σε τροποποίηση της οριζόντιας απαγόρευσης που είχε θεσπιστεί το 2016 για τη σύσταση εταιρειών.