Μπακογιάννη για Τραμπ: Έμαθε τι θα γίνει αν καταπατηθούν κυριαρχικά μας δικαιώματα

Η αντίδραση της Ελλάδας σε περίπτωση καταπάτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων μας «είναι σαφής και θα είναι παρά πολύ συγκεκριμένη» δήλωσε η Ντ. Μπακογιάννη, τονίζοντας πως αυτή η αντίδραση κοινοποιήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ κατά το πρόσφατο ταξίδι του Κυρ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κα Μπακογιάννη τόνισε πως «ο πρόεδρος των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή ξέρει ποια θα είναι η απάντηση της χώρας μας σε περίπτωση καταπάτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Ανέφερε ακόμη πως η Ουάσινγκτον θα στείλει το επόμενο διάστημα -μέσω της διπλωματικής οδού- το μήνυμα ότι δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ και της περιοχής μία ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. «Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι προς τα συμφέροντα των ΗΠΑ μία ένταση δύο χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Άρα οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν δια της διπλωματικής οδού να στείλουν τα σχετικά μηνύματα ότι “παιδιά αυτό δεν μας συμφέρει εμάς”, πρώτα δηλαδή τις ΗΠΑ και από εκεί και πέρα ολόκληρη την περιοχή. Άρα αυτό είναι ένα κεκτημένο», τόνισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Η κα Μπακογιάννη τόνισε πως η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας είναι δουλειά του στρατού και των ενόπλων δυνάμεων της. «Άρα εμείς θα αντιδράσουμε και από εκεί και πέρα θα υπάρξουν πολλές χώρες που θα βρεθούν στο πλάι μας στο πολιτικό επίπεδο, στο διπλωματικό επίπεδο διότι είναι κάτι πασιφανώς απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο».

«Το θέμα όμως είναι», συμπλήρωσε η κα Μπακογιάννη, «ότι δεν πρέπει να φτάσουμε εκεί. Στη διαδρομή για να μην φτάσουμε εκεί η Ελλάδα έχει πάρα πολλές συμμαχίες δηλαδή ο πρωθυπουργός έχει την άνεση αυτή στη στιγμή να σηκώσει όχι ένα αλλά πολλά τηλέφωνα».

Η κα Μπακογιάννη δήλωσε απογοητευμένη από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα μετά το ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει «πάγωμα» της υπογραφής της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ την οποία διαπραγματεύθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ θέλω να υπάρχει αμυντική βάση στην Αλεξανδρούπολη. Εγώ θέλω να υπάρχει αμερικανικό υποβρύχιο στη Σούδα. Αυτό είναι προς όφελος των αμυντικών ενδιαφερόντων μας. Ο κ. Τσίπρας το κάνει για λόγους αντιπολιτευτικούς. Εκτός αν θεωρεί ότι αυτό που ετοίμασε είναι τρομερά υπέρ των Αμερικάνων και τώρα προσπαθεί να το καθυστερήσει που δεν το πιστεύω», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα