

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συμμετάσχει στις 19 Ιανουαρίου, ψηφιακά, στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου, ανακοίνωσαν σήμερα στο Twitter οι διοργανωτές της ετήσιας εκδήλωσης.
“Νιώθουμε χαρά και τιμή ανακοινώνοντας ότι ο Τζο Μπάιντεν θα επιστρέψει, ψηφιακά, στον χώρο της Διάσκεψης, τη 19η Φεβρουαρίου”, έγραψαν αναφερόμενοι στον Αμερικανό πρόεδρο, που έχει ήδη συμμετάσχει το 2009 και το 2013 σε αυτήν τη συνάντηση, όταν ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.
Στη Διάσκεψη στη Βαυαρία συναντώνται κάθε χρόνο επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων, επικεφαλής επιχειρήσεων, ειδικοί στην ασφάλεια και διπλωμάτες. Εξαιτίας της πανδημίας, θα διεξαχθεί φέτος, το διάστημα 19ης-21ης Φεβρουαρίου, σε ψηφιακή μορφή.
Ο Τζο Μπάιντεν, η ομιλία του οποίου ενδέχεται να είναι η πρώτη με την οποία θα απευθυνθεί σε ένα ευρωπαϊκό ακροατήριο, μετά την ορκωμοσία του τον Ιανουάριο, θα παρέμβει μέσω τηλεδιάσκεψης στις 19 Ιανουαρίου.
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι επιβεβαίωσε την παρουσία του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στην Ουάσινγκτον.
Εκτός του Αμερικανού προέδρου, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και ο Αμερικανός απεσταλμένος για την κλιματική αλλαγή Τζον Κέρι, αναμένεται να πάρουν τον λόγο.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Υπουργική διάσκεψη στο Βερολίνο για την ενίσχυση των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ
Η Υπουργική Διάσκεψη του ΟΗΕ στο Βερολίνο για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις ολοκληρώθηκε με τη.
Η Εσθονία ανέφερε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος
Οι εσθονικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της.
Δύο νεκροί σε μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στον κεντρικό Καναδά
Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, η οποία μαίνεται.
Δύο νεκροί από μεγάλη δασική πυρκαγιά στον Καναδά
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, η οποία μαίνεται.