

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Μέση Ανατολή είναι μία «εκ θεμελίων μεταμορφωμένη περιοχή» χάρη στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων, η οποία ετέθη σε εφαρμογή.
«Έπειτα από τόσα δεινά, καταστροφές, απώλεια ανθρώπινων ζωών, τα όπλα σίγησαν στη Γάζα», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν από τη Νότια Καρολίνα όπου περνά τις τελευταίες του ώρες ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες διαπραγματεύσεις στις οποίες έχω συμμετάσχει… αλλά φτάσαμε σε αυτό το σημείο σήμερα λόγω της πίεσης που άσκησε το Ισραήλ στη Χαμάς με την υποστήριξη των ΗΠΑ», είπε.
«Τώρα η περιοχή έχει αλλάξει ριζικά», συνέχισε ο Μπάιντεν, αναφερόμενος στην αποδυνάμωση της Χαμάς στη Γάζα και της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.
Πρόσθεσε ότι εκατοντάδες φορτηγά εισέρχονται στη Γάζα για να βοηθήσουν τον άμαχο πληθυσμό της.
Join me as I deliver remarks on the ceasefire and hostage deal between Israel and Hamas. https://t.co/YfxMcYhKTz
— President Biden (@POTUS) January 19, 2025
Σχετικά Νέα
«Ουσιαστική πρόοδο» στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα βλέπει ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Σκοτ Μπέσεντ δήλωσε σήμερα ότι έχει σημειωθεί «ουσιαστική πρόοδος».
Ιράν: Το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου «δεν είναι διαπραγματεύσιμο»
Ο σημερινός, τέταρτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ για το.
Εκλογές στην Αλβανία: «Μονομαχία» Ράμα – Μπερίσα – Το ΕΡΤNews σε Τίρανα και Χειμάρρα
Λίγος χρόνος έμεινε έως ότου κλείσουν οι κάλπες στην Αλβανία, με τους βασικούς διεκδικητές.
Χριστοδουλίδης: Θα μπούμε στο Σένγκεν το 2026
Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα τεχνικά.