Μπάιντεν: Τα όπλα σίγησαν στη Γάζα

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Μέση Ανατολή είναι μία «εκ θεμελίων μεταμορφωμένη περιοχή» χάρη στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων, η οποία ετέθη σε εφαρμογή.

«Έπειτα από τόσα δεινά, καταστροφές, απώλεια ανθρώπινων ζωών, τα όπλα σίγησαν στη Γάζα», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν από τη Νότια Καρολίνα όπου περνά τις τελευταίες του ώρες ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες διαπραγματεύσεις στις οποίες έχω συμμετάσχει… αλλά φτάσαμε σε αυτό το σημείο σήμερα λόγω της πίεσης που άσκησε το Ισραήλ στη Χαμάς με την υποστήριξη των ΗΠΑ», είπε.

«Τώρα η περιοχή έχει αλλάξει ριζικά», συνέχισε ο Μπάιντεν, αναφερόμενος στην αποδυνάμωση της Χαμάς στη Γάζα και της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Πρόσθεσε ότι εκατοντάδες φορτηγά εισέρχονται στη Γάζα για να βοηθήσουν τον άμαχο πληθυσμό της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα