

Η ισραηλινή απάντηση στην επίθεση στο Ιράν θα πρέπει να είναι ανάλογη, κι όχι εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων, ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τους Times Of Israel, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.
«Η απάντηση είναι όχι», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε αν υποστηρίζει μια τέτοια προοπτική.
Σημείωσε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να απαντήσει στη χθεσινή (1/10) ιρανική πυραυλική επίθεση, αλλά ότι θα πρέπει να το κάνει αναλογικά. Ανέφερε ακόμη ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν επίσης νέες κυρώσεις κατά του Ιράν για την επίθεση.
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε χθες ότι το Ιράν θα αντιμετωπίσει «σοβαρές συνέπειες» και ότι οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με το Ισραήλ για να διασφαλίσουν κάτι τέτοιο, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Ένας νεκρός από κατάρρευση μέρους εκκλησίας στο Σεντ Λούις μετά από σφορδή καταιγίδα
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι δυο ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια.
Διάσκεψη για το παλαιστινιακό από τις 17 έως τις 20 Ιουνίου
Η διεθνής διάσκεψη στην οποία θα συμπροεδρεύσουν η Γαλλία και η Σαουδική Αραβία για.