Μπάιντεν και Τραμπ συμφώνησαν για debate Ιούνιο και Σεπτέμβριο

Οπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσαν ότι αποδέχονται την πρόσκληση του CNN για ένα ντιμπέιτ στις 27 Ιουνίου.

Οι ανακοινώσεις έγιναν αφού ο Μπάιντεν έθεσε για πρώτη φορά τους όρους του για να αναμετρηθεί με τον πρώην πρόεδρο στην τηλεόραση.

Ο Μπάιντεν κάλεσε τον αντίπαλό του να συμμετάσχει μαζί του σε δύο τηλεοπτικά προεδρικά ντιμπέιτ τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο, προσφορά που αποδέχθηκε ο Τραμπ μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα του Truth Social. Ο Τραμπ ζήτησε περισσότερα από δύο ντιμπέιτ.

Ο Μπάιντεν δήλωσε αργότερα ότι είχε αποδεχθεί την πρόσκληση για το ντιμπέιτ του Ιουνίου από το CNN και το Fox News μετέδωσε ότι ο Τραμπ δήλωσε ότι σκόπευε να κάνει το ίδιο.

«Θα είμαι εκεί», δήλωσε ο Τραμπ, σύμφωνα με το Fox.

Η πρόταση προέδρου, η πρώτη επίσημη από την εκστρατεία του, εγκατέλειψε την παράδοση δεκαετιών των τριών φθινοπωρινών ντιμπέιτ και κάλεσε σε απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκστρατειών του Τραμπ και του Μπάιντεν για τους κανόνες, τους οικοδεσπότες του δικτύου και τους συντονιστές.

Πρότεινε επίσης ένα ξεχωριστό ντιμπέιτ των υποψήφιων αντιπροέδρων τον Ιούλιο, μετά το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.

Η κίνηση του Μπάιντεν δείχνει ότι είναι διατεθειμένος να πάρει κάποια ρίσκα για να ενισχύσει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις σε μια κούρσα στην οποία υπολείπεται του Τραμπ σε βασικές πολιτείες, καθώς οι ψηφοφόροι εξακολουθούν να ανησυχούν για την ηλικία του και τους χειρισμούς του στην οικονομία.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ έχασε δύο ντιμπέιτ από εμένα το 2020. Από τότε δεν έχει εμφανιστεί σε κανένα ντιμπέιτ», δήλωσε ο Μπάιντεν σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στο X. «Τώρα κάνει σαν να θέλει να με ξανασυζητήσει. Φτιάξε μου τη μέρα, φίλε. Θα το κάνω ακόμα και δύο φορές».

Ο Τραμπ απάντησε στον Μπάιντεν αποκαλώντας τον «τον χειρότερο συζητητή» που έχει αντιμετωπίσει ποτέ. «Είμαι έτοιμος και πρόθυμος να συζητήσω με τον Crooked Joe στις δύο προτεινόμενες φορές τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο», έγραψε.

Ο Τραμπ, ο οποίος αρνήθηκε να συζητήσει με τους αντιπάλους του στην προκριματική κούρσα των Ρεπουμπλικανών, τις τελευταίες εβδομάδες προκαλεί τον Μπάιντεν να συμμετάσχει σε μια αναμέτρηση ένας εναντίον ενός μαζί του, προσφέροντας να συζητήσει με τον εν ενεργεία πρόεδρο «οποτεδήποτε, οπουδήποτε, σε οποιοδήποτε μέρος».

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα ήθελε να συζητήσει με τον Τραμπ σχετικά με την κατάργηση της απόφασης Roe v. Wade που εγγυάται το εθνικό δικαίωμα στην άμβλωση, την απειλή που συνιστά ο πρώην πρόεδρος για τη δημοκρατία και τα οικονομικά σχέδια του Τραμπ.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι το ντιμπέιτ θα πρέπει να είναι δίωρο και ότι και οι δύο άνδρες θα πρέπει να είναι υποχρεωμένοι να στέκονται όρθιοι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα