

Η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει, εν τέλει, να αναλάβει την διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης μετά τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην Washington Post.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρξει αναγκαστικός εκτοπισμός πολιτών από την Γάζα, ενώ η Δυτική Όχθη και η Λωρίδα θα πρέπει να ενωθούν υπό μία κοινή κυβερνητική δομή και τελικά υπό μία ανασυγκροτημένη Παλαιστινιακή Αρχή.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε επίσης προς το Ισραήλ, ότι δεν πρέπει να εκτοπίσει τους Παλαιστινίους από τη Γάζα και να προχωρήσει σε κατάληψη περιοχών του.
«Δεν πρέπει να υπάρξει βίαιος εκτοπισμός Παλαιστινίων από τη Γάζα, καμία επανακατάληψη, καμία πολιορκία ή αποκλεισμός και καμία μείωση του εδάφους», υπογράμμισε ο Τζο Μπάιντεν.
Ο Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε επίσης ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εκδώσουν απαγορεύσεις εισόδου κατά των «εξτρεμιστών» που επιτίθενται κατά πολιτών στην Δυτική Όχθη.
Ο Τζο Μπάιντεν είχε διαμηνύσει και προ δυο ημερών στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε επικοινωνία που είχε μαζί του ότι η λύση των δύο κρατών είναι η μόνη απάντηση στην λύση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης και του τόνισε ότι η κατοχή της Λωρίδας της Γάζας θα ήταν «μεγάλο λάθος».
«Το ξεκαθάρισα στο Ισραήλ πως πιστεύω ότι είναι μεγάλο λάθος να καταλάβουν τη Γάζα», τόνισε.
Επίσης ο Τζο Μπάιντεν είχε ξεκαθαρίσει προς το Τελ Αβίβ πως έχει ευθύνη να είναι όσο πιο προσεκτικό γίνεται όταν πλήττει στόχους στη Γάζα.
Σχετικά Νέα
Η ΕΥΠ προειδοποιεί υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη: «Προσοχή με τα κινητά σας»
«Οι τηλεφωνικές σας συνομιλίες μέσω των ήδη γνωστών εφαρμογών επικοινωνίας δεν είναι ασφαλείς» αναφέρει.
Ποιες είναι οι εταιρείες DoValue και Cepal στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα 670.000 ευρώ
Οκτώ χρόνια δραστηριοποιούνται οι δύο εταιρείες Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις επέβαλε.
Οριακές μεταβολές στο χρηματιστήριο Αθηνών
Οριακές διακυμάνσεις εμφανίζει η αγορά της Αθήνας στο ξεκίνημα της χρηματιστηριακής εβδομάδας, στην πρώτη.
Επίθεση σε αμερικανικό αντιτορπιλικό και εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα
Οι Χούθι της Υεμένης δήλωσαν ότι πραγματοποίησαν στοχευμένες επιχειρήσεις εναντίον «δύο ισραηλινών πλοίων» στην.