

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα (15/4) ότι θέλει να αποφύγει μια ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.
«Μαζί με τους εταίρους μας συντρίψαμε αυτήν την επίθεση» του Ιράν, είπε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι εργάζεται «για μια κατάπαυση του πυρός (στη Λωρίδα της Γάζας) που θα οδηγήσει τους ομήρους στο σπίτι τους και θα αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωση της σύγκρουσης».
Υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό του Ιράκ Σία αλ Σουντάνι στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν επανέλαβε ότι η Ουάσινγκτον είναι δεσμευμένη στην ασφάλεια του Ισραήλ και, παράλληλα, δεσμεύεται να προστατεύσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ και των εταίρων τους στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Ιράκ.
Ο Σουντάνι παραδέχτηκε ότι οι απόψεις του Ιράκ και των ΗΠΑ για το τι συμβαίνει στην περιοχή μπορεί να διαφέρουν. Ωστόσο, η σχέση των δύο χωρών βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και, όπως είπε, σκοπεύει να συζητήσει με τον Μπάιντεν την αναβάθμισή της, από μια στρατιωτική συνεργασία σε πλήρη εταιρική σχέση.
Σχετικά Νέα
-
Ρούμπιο: «Ο Τραμπ δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία για να μην σταματήσουν τις συνομιλίες για την Ουκρανία»
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κάνει καμία παραχώρηση στη Ρωσία και τον.
Ρωσία: 20.000 μετανάστες που έλαβαν τη ρωσική υπηκοότητα εστάλησαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία
Οι ρωσικές αρχές γνωστοποίησαν πως έχουν στείλει περίπου 20.000 μετανάστες να πολεμήσουν εναντίον των.
20.000 μετανάστες που έλαβαν τη ρωσική υπηκοότητα εστάλησαν στο Ουκρανικό μέτωπο
Οι ρωσικές αρχές γνωστοποίησαν πως έχουν στείλει περίπου 20.000 μετανάστες να πολεμήσουν εναντίον των.