

Η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ετοιμάζει πακέτο όπλων, πυρομαχικών και εξοπλισμού αξίας 725 εκατομμυρίων δολαρίων για τον στρατό της Ουκρανίας, δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς χθες Τετάρτη, καθώς ο Λευκός Οίκος εννοεί να ενισχύσει το Κίεβο προτού υπάρξει αλλαγή ηγεσίας στην Ουάσιγκτον την 20ή Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με μια από τις πηγές του πρακτορείου, σχεδιάζεται να σταλούν διάφορα αντιαρματικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων ναρκών ξηράς, drones, φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων Stinger, πυρομαχικών για συστήματα εκτόξευσης κατευθυνόμενων πυραύλων HIMARS κ.λπ..
Αναμένεται επίσης να συμπεριληφθούν στο πακέτο πυρομαχικά διασποράς, κάποια από τα οποία μπορούν να εκτοξεύονται από τα συστήματα HIMARS.
Η επίσημη ειδοποίηση στο Κογκρέσο θα γίνει πολύ σύντομα, πιθανόν την ερχόμενη Δευτέρα, διευκρίνισε η μια από τις πηγές.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.