

Οπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά της Covid-19, καθώς και το ετήσιο αντιγριπικό εμβόλιο, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο γιατρός του. «Ενόψει της περιόδου εμφάνισης κρυολογήματος και γρίπης, ο πρόεδρος παροτρύνει όλους τους Αμερικανούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του», ανέφερε ο αρχίατρος του Λευκού Οίκου, ο Κέβιν Ο’Κόνορ.
Ο 80χρονος Μπάιντεν είχε επίσης κάνει «πριν από αρκετές εβδομάδες» το νέο εμβόλιο κατά του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV), ο οποίος ευθύνεται για λοιμώξεις που μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα επικίνδυνες για μωρά και ηλικιωμένους.
Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ συνιστούν σε όλους τους Αμερικανούς άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν κατά του RSV. Την προηγούμενη εβδομάδα ενέκριναν εξάλλου μια επικαιροποιημένη έκδοση εμβολίων κατά της Covid-19 από τις εταιρίες Pfizer και Moderna, που στοχεύει τις παραλλαγές του κορονοϊού που κυκλοφορούν στην παρούσα φάση.
Ο αριθμός των νοσηλειών που συνδέονται με την Covid-19 αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες στις ΗΠΑ, αλλά η επιτυχία της νέας εκστρατείας εμβολιασμού είναι αβέβαιη: με την προηγούμενη ενισχυτική δόση είχε εμβολιαστεί μόλις το 17% του αμερικανικού πληθυσμού.
Σχετικά Νέα
-
Ο απεσταλμένος του Τραμπ διαπραγματεύτηκε με τον Πούτιν για την Ουκρανία βασιζόμενος σε Ρωσίδα διερμηνέα του Κρεμλίνου
Έντονες αντιδράσεις και ποικίλα ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη του αμερικανικού δικτύου NBC ότι ο.
Ρώμη: Θερμή υποδοχή στον Πάπα Λέοντα στην πρώτη του ιδιωτική επίσκεψη σε ναό
Ο Πάπας Λέων ΙΔ’ πραγματοποιίησε την πρώτη του, αιφνιδιαστική, επίσκεψη μετά την εκλογή του,.
Κίνα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι «ένα σημαντικό βήμα» για την αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου
Η Κίνα θεωρεί ότι οι πρώτες εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ που ξεκίνησαν σήμερα.
Πάπας Λέων 14ος: Το παρασκήνιο του ιστορικού Κονκλάβιου – Το φαβορί που προηγούνταν αλλά εγκατέλειψε και ο ασιατικός «εμφύλιος»
Ο Πάπας Λέων 14ος – ο πρώτος Αμερικανός Ποντίφικας στην ιστορία – έπιασε πολλούς.