Μπάιντεν: Ακραίες οι θέσεις των Ρεπουμπλικανών για το όριο του χρέους

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Κυριακή ότι οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων πρέπει να μετακινηθούν από τις «ακραίες θέσεις» τους σχετικά με τις συνομιλίες για την αύξηση του ορίου χρέους, προειδοποιώντας ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία για την αποτροπή μιας καταστροφικής χρεοκοπίας μόνο με τους όρους τους.

«Ήρθε η ώρα για τους Ρεπουμπλικάνους να αποδεχθούν ότι δεν υπάρχει διακομματική συμφωνία που πρέπει να γίνει αποκλειστικά, αποκλειστικά, με τους κομματικούς τους όρους», δήλωσε ο Μπάιντεν από τη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, όπου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής της G7.

Όπως μεταδίδει το AP, ο Μπάιντεν τόνισε ότι έκανε ότι του αναλογούσε για να αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους, ώστε η κυβέρνηση των ΗΠΑ να συνεχίσει να πληρώνει τους λογαριασμούς της. «Τώρα είναι ώρα η άλλη πλευρά να μετακινηθεί από την ακραία θέση της», είπε.

Ο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ, Κέβιν Μακάρθι, αναμενόταν να συνομιλήσουν αργότερα την Κυριακή.

«Υποθέτω ότι θα θέλει να συνεννοηθεί απευθείας μαζί μου για να βεβαιωθεί ότι βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο μήκος κύματς», είπε ο Μπάιντεν για τον Μακάρθι, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι ένας συμβιβασμός παραμένει δυνατός.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα