«Να σταματήσει να κουνάει το δάκτυλο στην Τουρκία και να σταματήσει να προκαλεί την υπομονή της», κάλεσε την Ελλάδα ο κυβερνητικός εταίρο του Ερντογάν, Μπαχτσελί, λέγοντας πως «αν η Ελλάδα συμπεριφερθεί με αυτό τον τρόπο, τότε αυτό θα είναι υπέρ της ενεργειακής ασφάλειας της».
Σύμφωνα με Hurriyet ισχυρίστηκε ακόμα πως «η συμφωνία υδρογονανθράκων που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη είναι ιστορικού χαρακτήρα και έχει ενοχλήσει πολύ τις δυτικές χώρες»
Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί υποστήριξε επίσης ότι «η Τουρκία είναι ο ασφαλέστερος διάδρομος για τη μεταφορά πλούσιων πόρων φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, την ανατολική Μεσόγειο και τον Καύκασο προς την Ευρώπη.»
«Ο αγωγός TANAP φθάνει στην Ευρώπη από την περιοχή της Κασπίας, από την άλλη πλευρά, ο Turkish Stream, που φεύγει από τη Ρωσία και περνά από την Τουρκία, έχει μετατραπεί στις ασφαλέστερες γραμμές συνάντησης με την Ευρώπη», σημείωσε.
Σχετικά Νέα
-
Ιρλανδία-καταιγίδα Έογουιν: Πάνω από 500.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
Πάνω από 500.000 νοικοκυριά δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα το πρωί στην Ιρλανδία λόγω.
-
Ινδία: Εθνικός γρίφος πλάκες με γραφή 5.300 ετών – 1 εκατομμύριο δολάρια σε όποιον μπορέσει να την αποκρυπτογραφήσει
Ενα εκατομμύριο δολάρια προσφέρει ως αμοιβή η κυβέρνηση του νοτιοανατολικού ινδικού κρατιδίου Ταμίλ Ναντού,.
-
Ξεκίνησε η γεώτρηση στο οικόπεδο 5 της κυπριακής ΑΟΖ – Δείτε φωτογραφίες
Ξεκίνησαν σήμερα στο οικόπεδο 5 της κυπριακής ΑΟΖ οι εργασίες γεώτρησης από το πλοίο-γεωτρύπανο VALARIS DS-9..
-
Σταθεροποιείται η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Γερμανία – Μικρή βελτίωση στη Γαλλία
Σταθεροποίηση μετά από έξι μήνες καθοδικής πορείας κατέγραψε η οικονομική δραστηριότητα στην Γερμανία τον.