Μπ. Τζόνσον: Το 90% των ασθενών στις ΜΕΘ δεν έχει κάνει την 3η δόση

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε σήμερα ότι η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών, περίπου το 90%, που καταλήγουν στην εντατική με κορονοϊό δεν έχουν λάβει το αναμνηστικό εμβόλιο και προέτρεψε τους Βρετανούς να εμβολιαστούν και με την τρίτη δόση.

«Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που αυτή τη στιγμή καταλήγουν στην εντατική στα νοσοκομεία μας είναι άνθρωποι που δεν έχουν λάβει την ενισχυτική δόση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «οι γιατροί λένε ότι τα νούμερα φτάνουν το 90% των ατόμων στην εντατική θεραπεία».

Επισκεπτόμενος εμβολιαστικό κέντρο το πρωί της Τετάρτης ο κ. Τζόνσον είπε ότι θα επιτευχθεί ο στόχος προσφοράς ραντεβού για την τρίτη δόση σε όλους τους ενήλικους κατοίκους της χώρας έως την Πρωτοχρονιά, αλλά σημείωσε ότι υπάρχουν 2,4 εκατομμύρια πολίτες που αν και έχουν κάνει τη δεύτερη δόση περισσότερο από τρεις μήνες πριν δεν έχουν προσέλθει ακόμα για την τρίτη δόση, σύμφωνα με το Sky News.

Όπως μεταδίδει το Reuters η Βρετανία αναφέρει επί του παρόντος ρεκόρ κρουσμάτων COVID, με 129.471 καταγεγραμμένα την Τρίτη, λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής του ιού Όμικρον.

Ενώ τα στοιχεία ημερήσιας νοσηλείας έχουν αυξηθεί, εξακολουθούν να είναι πολύ χαμηλότερα από την κρίση που πέρασαν τα νοσοκομεία νωρίτερα φέτος, με περίπου 1.000 άτομα να εισάγονται αυτήν τη στιγμή καθημερινά, σε σύγκριση με 4.000 τον Ιανουάριο.

«Η παραλλαγή Όμικρον συνεχίζει να προκαλεί πραγματικά προβλήματα, βλέπετε τα κρούσματα να αυξάνονται στα νοσοκομεία, αλλά είναι προφανώς πιο ήπια από την παραλλαγή Δέλτα», είπε ο Τζόνσον, ωστόσο σημείωσε ότι «αν κάποιος δεν εμβολιαστεί, έχει οκτώ φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο».

Πρόσθεσε ότι ο κόσμος θα πρέπει να γιορτάσει προσεκτικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αφού αποφάσισε να μην επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς στην Αγγλία για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.


«Νομίζω ότι όλοι πρέπει να απολαμβάνουν το νέο έτος, αλλά με προσεκτικό και λογικό τρόπο. Κάντε ένα τεστ, σκεφτείτε τους άλλους, αλλά πάνω από όλα, κάντε το ενισχυτικό εμβόλιο» κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα