

Οι σύνοδοι της G7 φημίζονται για τις «οικογενειακές φωτογραφίες» τους, καθώς οι ηγέτες προσπαθούν να δείχνουν όσο πιο φυσικοί γίνεται σε παράξενα σκηνικά – αυτή τη φορά σε μια μικρή παραλία της Κορνουάλης με φόντο τους γλάρους.
Κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό, ο Τζόνσον και η νέα σύζυγός του Κάρι υποδέχτηκαν τους άλλους ηγέτες και τους συντρόφους τους, σε έναν υπερυψωμένο διάδρομο που κατασκευάστηκε ειδικά για την περίσταση πλάι στο κύμα.
Αφού οι ηγέτες επέστρεψαν για την οικογενειακή φωτογραφία, στην οποία τηρούσαν τις αποστάσεις αλλά δεν φορούσαν μάσκες, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προέτρεψε τον Τζόνσον να προχωρήσει, λέγοντάς του: «Εσύ είσαι ο επικεφαλής».
Ο Μακρόν έμεινε λίγο πίσω, συζητώντας με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι. Στη συνέχεια έσπευσε κοντά του ο Μπάιντεν και τον αγκάλιασε, με τον Γάλλο πρόεδρο να ανταποδίδει τον χαιρετισμό. Οι δυο τους απομακρύνθηκαν αγκαζέ, χαμογελαστοί, συζητώντας.
Σύμφωνα με το Ελιζέ, ο Μακρόν συζήτησε με τον Μπάιντεν «πώς θα γίνουν πιο αποτελεσματικές οι δημοκρατίες για τη μεσαία τάξη και για την Κίνα είπαν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει αντιπαράθεση αλλά να υπερασπίσουμε τις αξίες και τα συμφέροντά μας».
Μετά τις εναρκτήριες δηλώσεις του ο Τζόνσον ζήτησε από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν, λέγοντας ότι η σύνοδος αυτή «επρόκειτο να είναι μια συζήτηση μεταξύ των μεγάλων δημοκρατιών του κόσμου – μετατράπηκε σε γιγάντιο τσίρκο για τα μέσα ενημέρωσης, στο οποίο χρειάστηκε να χαιρετηθούμε μεταξύ μας πολλές φορές».
«Σαν να βρισκόμαστε σε γάμο»
Ήταν τέτοια η αμηχανία σε πολλές από τις «σκηνοθετημένες» συναντήσεις που η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν σχολίασε: «Αισθάνομαι σαν να βρισκόμαστε σε γάμο». Ο Τζόνσον, που πρόσφατα παντρεύτηκε για τρίτη φορά, είπε ότι ήταν «σαν να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας».
Ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε στους δημοσιογράφους να πάνε για μπάνιο, δίνοντας τη «διαταγή»: «Όλοι στο νερό».
Όταν ρωτήθηκε ποιο θα είναι το μήνυμά του προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν όταν τον συναντήσει, την επόμενη εβδομάδα, στη Γενεύη, ο Μπάιντεν απάντησε: «Θα σας πω αφού το μεταφέρω».
Σχετικά Νέα
Οι τελευταίες επιθυμίες του Πάπα Φραγκίσκου για την κηδεία του – Τι αλλάζει στο τελετουργικό
«Ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα που προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις.
Αμερικανικά ΜΜΕ: Ο Χέγκσεθ διέρρευσε στο Signal πληροφορίες για χτύπημα κατά των Χούθι
ΟΑμερικανός υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί τον περασμένο μήνα για μια.
Η Κίνα απειλεί με αντίποινα τους εμπορικούς συμμάχους των ΗΠΑ
Το Πεκίνο προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα κατά των χωρών που διαπραγματεύονται εμπορικές.
Η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας καταγγέλλει το Ισραήλ για «εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες»
Η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας κατηγόρησε σήμερα τον ισραηλινό στρατό για «εκτελέσεις με συνοπτικές.