

Ο κυκλώνας που σάρωσε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας τη Μοζαμβίκη και τη Ζιμπάμπουε, καταστρέφοντας δρόμους, γέφυρες κι ισοπεδώνοντας νοσοκομεία και σχολεία, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 173 ανθρώπους, όμως ο απολογισμός αυτός θα μπορούσε να υπερβεί τους 1000 νεκρούς, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Μοζαμβίκης Φιλίπε Νιούσι.
“Προς το παρόν, επισήμως έχουμε 84 νεκρούς (μονάχα στη Μοζαμβίκη). Όμως, όταν πετάξαμε πάνω από την πληγείσα ζώνη σήμερα νωρίς το πρωί (…) για να κατανοήσω τί ακριβώς συνέβη, όλα μας οδηγούν στη σκέψη ότι ο απολογισμός θα μπορούσε να υπερβεί τους 1000 νεκρούς” δήλωσε ο Νιούσι σε μια τηλεοπτική παρέμβαση από το Μαπούτο.
“Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια” συμπλήρωσε ο πρόεδρος της χώρας.
“Οι ποταμοί Πούνγκουε και Μπούζι ξεχείλισαν με αποτέλεσμα να χαθούν από τον χάρτη ολόκληρα χωριά, απομονώνοντας κοινότητες. Πτώματα επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού. Πρόκειται για μια αληθινή ανθρωπιστική καταστροφή”.
Επιζώντες βρήκαν καταφύγιο πάνω σε δέντρα, όπου παρέμειναν εκεί αναμένοντας να τους σώσουν, εξήγησε ο πρόεδρος. Στις εναέριες φωτογραφίες, που αναμετέδωσε ο οργανισμός Mission Aviation Fellowship διακρίνονται επίσης δεκάδες άνθρωποι, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στις στέγες σπιτιών, που έχουν κατακλυστεί από λασπόνερα.
Ο κυκλώνας Ιντάι, συνοδευόμενος από θυελλώδεις ανέμους και κατακλυσμιαίες βροχές, σάρωσε την κεντρική Μοζαμβίκη την Πέμπτη το βράδυ, προτού συνεχίσει την καταστροφική πορεία του στη γειτονική Ζιμπάμπουε.
Στη Ζιμπάμπουε “89 άνθρωποι σκοτώθηκαν…” εξήγησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νικ Μανγκουάνα.
“Έχουμε την αίσθηση ότι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες ενός πολέμου ευρείας κλίμακας” εκτίμησε, από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Περάνς Σιρί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Νέα επίθεση Τραμπ κατά του επικεφαλής της Fed, του «τεράστιου loser»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επετέθη και πάλι κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ,.
Κατά των σχεδίων της Τουρκίας για μεταφορά S – 400 στη Συρία αμερικανοί νομοθέτες – Επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Διακομματική επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την οποία επιδιώκουν να ανακόψουν τα σχέδια της.
Συλλυπητήρια Πούτιν για Πάπα Φραγκίσκο: Μεταφέρω σε όλο τον Καθολικό κλήρο τη συμπαράσταση και στήριξή μου
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν εξέφρασε τα τα συλλυπητήρια του για την εκδημία του.
Ντόναλντ Τραμπ – Μάρκο Ρούμπιο: Αναπαύσου εν ειρήνη Πάπα Φραγκίσκε
Μετά την ολιγόλογη ανάρτηση «Ας αναπαυθεί εν ειρήνη» του Λευκού Οίκου στο Χ, ο.