

Την απόφαση των Άγγλων διεθνών να γονατίσουν πριν τη σέντρα του εναρκτήριου αγώνα τους με το Ιράν αύριο, Δευτέρα (21/11), για τον Β΄ όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ επιβεβαίωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής των «τριών λιονταριών», Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.
«Αυτό πρεσβεύουμε ως ομάδα και το πράττουμε για μεγάλο διάστημα,» εξήγησε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και πρόσθεσε: «Αισθανόμαστε πως αυτό είναι το σημαντικότερο και θεωρούμε πως είναι μία δυνατή δήλωση που θα κάνει τον γύρο του κόσμου, κυρίως για τους νεότερους ανθρώπους που πρέπει να δουν ότι η συμπεριληπτικότητα είναι σημαντική».
Οι Άγγλοι διεθνείς είχαν επιλέξει για πρώτη φορά να γονατίσουν πριν από αγώνα τους, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στις ΗΠΑ τον Μάιο του 2020, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τον αποτροπιασμό τους και στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού. Οι ποδοσφαιριστές της Premier League είχαν γονατίσει εν συνεχεία και μετά το “lock down” ελέω κορονοϊού, με την επανέναρξη δηλαδή των αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος. Εν συνεχεία αποφάσισαν να επιλέγουν συγκεκριμένες στιγμές μέσα στη σεζόν στην Premier League που θα γονατίζουν από το να γονατίζουν πριν από τη σέντρα κάθε αναμέτρησης.
Σχετικά Νέα
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαιώνει ότι το Κατάρ πρόσφερε αεροσκάφος στις ΗΠΑ
Το Κατάρ προσφέρθηκε να δωρίσει ένα αεροσκάφος στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι λεπτομέρειες βρίσκονται.
Επισιτιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας: Εκατοντάδες χιλιάδες κινδυνεύουν με λιμοκτονία
Το σύνολο του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπο με κρίσιμο.
Φιντάν: Νομίζω ότι η Ρωσία και η Ουκρανία θα έρθουν σε συμβιβασμό τις επόμενες μέρες
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν αξιολόγησε την πρόταση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Τελεσίγραφο Γερμανίας στον Πούτιν: Εκεχειρία στην Ουκρανία σήμερα, αλλιώς θα υπάρξουν νέες κυρώσεις
Η Γερμανία δίνει τελεσίγραφο στον Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς θέλει να προετοιμάσει κυρώσεις κατά της.