

Η ανακοίνωση ήταν αναμενόμενη ύστερα από τη δέσμευση της ιταλικής κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος της χώρας.
«Βάσει των δεσμεύσεων (της ιταλικής κυβέρνησης), η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος σε βάρος της Ιταλίας λόγω του χρέους δεν δικαιολογείται πλέον σε αυτή τη φάση», δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για οικονομικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.
Ο Επίτροπος σκοπεύει να παρουσιάσει τα συμπεράσματα αυτά στους 19 υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, κατά τη συνεδρίαση τους την προσεχή Δευτέρα στις Βρυξέλλες στη διάρκεια της οποίας πρέπει και αυτοί να αποφασίσουν ότι δεν θα προχωρήσει η συγκεκριμένη διαδικασία. «Είμαι πολύ σίγουρος ότι οι υπουργοί θα συμφωνήσουν» με την Κομισιόν, πρόσθεσε ο Μοσκοβισί. Τα κράτη-μέλη σε γενικές γραμμές υιοθετούν την άποψη της Κομισιόν.
Ο Μοσκοβισί πρόσεξε, πάντως, να μην μειωθεί η πίεση προς τη λαϊκιστική κυβέρνηση. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την εκτέλεση του ιταλικού προϋπολογισμού κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους» και υποσχέθηκε να «αξιολογήσει πολύ εμπεριστατωμένα το σχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2020, που πρέπει να φθάσει στις 15 Οκτωβρίου» στην Κομισιόν.
Ο Μοσκοβισί υπογράμμισε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τη σημασία του διαλόγου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, δηλώνοντας στα ιταλικά «Η πόρτα μου παραμένει ανοικτή».
Σχετικά Νέα
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.