Μόσιαλος: Θα προσπαθήσουμε και για αυτούς που δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό

Με μία νέα του ανάρτηση ο Ηλίας Μόσιαλος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχει η πανδημία του κορωνοϊού στην κοινωνία.

Ο καθηγητής πολιτικής Υγείας, σε ανάρτησή του στο Facebook, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την περίπτωση του Ισραήλ όπου αποφασίστηκε νέο lockdown και τόνισε πως παρά την αύξηση των κρουσμάτων, εξακολουθεί να υπάρχει κόσμος που δεν πιστεύει στον κορωνοϊό, αλλά σε θεωρίες συνωμοσίας. Ο κ. Μόσιαλος, τόνισε ότι θα είχε ενδιαφέρον ένα πείραμα όπου θα χωρίζονταν η χώρα σε δύο περιοχές (μία με αυτούς που πιστεύουν πως ο κορωνοϊός έχει εξασθενήσει και μία με αυτούς που δεν πιστεύουν στην ύπαρξή του), κάτι που ωστόσο τόνισε πως δεν μπορεί να συμβεί, συμπληρώνοντας πως η επιστημονική κοινότητα θα συνεχίσει να παλεύει και γι’ αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων, ώστε να μείνουν υγιείς.

Η ανάρτηση του Μόσιαλου
«Νέο lockdown για τρεις εβδομάδες (από την ερχόμενη Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι 11/10) αποφάσισε η κυβέρνηση του Ισραήλ. Σήμερα ανακοίνωσαν 1.997 νέα κρούσματα, ενώ συνολικά έχουν 39.479 ενεργές περιπτώσεις ασθενών. 1.056 νοσηλεύονται, οι 519 είναι σοβαρά ενώ οι 144 είναι διασωληνωμένοι. Είχα προειδοποιήσει από τις αρχές Ιουλίου ότι η αύξηση των κρουσμάτων στο Ισραήλ είναι ανησυχητική.

Στη χώρα μας μερικοί πιστεύουν ακόμη ότι ο ιός έχει εξασθενήσει, ότι η νόσος είναι εποχική και ορισμένοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι ένα ψέμα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε ένα πείραμα. Να χωρίζαμε τη χώρα σε δυο περιοχές. Και στη μια να ζούσαν μόνο όσοι δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορωνοϊός και όσοι πιστεύουν ότι έχει εξασθενήσει. Αλλά θα έπρεπε να μείνουν εκεί για τουλάχιστον ένα χρόνο. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε πόσοι θα επέλεγαν αυτή την επιλογή.

Αλλά αυτό δεν γίνεται. Όχι μόνο γιατί είναι πρακτικά αδύνατο. Δεν είναι και το επιθυμητό. Όσοι πιστεύουμε ότι υπάρχει πρόβλημα θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Και θα το κάνουμε αυτό και για όσους δεν θέλουν να κάνουν τίποτα».

 

Σχετικά Νέα