Μόσιαλος: Να ξεσηκωθούν οι ενημερωμένοι για τον ιό κόντρα στους αρνητές

Να σταματήσει να είναι σιωπηλή και να γίνει ενεργή η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που δεν ασπάζονται τις θεωρίες συνωμοσίας των αρνητών του κορονοϊού, ζητά ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής του LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδος στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό, σε ανάρτησή του με αφορμή όσα αναπαράγονται στα ΜΜΕ από αρνητές και συνωμοσιολόγους, τονίζει ότι πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις, αλλά εκείνες μιας ελάχιστης μειοψηφίας δεν είναι της ίδιας βαρύτητας με της επιστημονικής κοινότητας και της συντριπτικής πλειοψηφίας των ενημερωμένων πολιτών.

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου:

«Είναι αναμενόμενο ότι ορισμένα ΜΜΕ θα προβάλουν όσους αρνούνται να εφαρμόσουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ο κορονοϊός αλλά είναι κατασκεύασμα μιας διεθνούς συνωμοσίας για να περιοριστούν οι ελευθερίες μας.

Προφανώς και πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι απόψεις έχουν την ίδια βαρύτητα. Οι αντιεπιστημονικές απόψεις μιας μικρής μερίδας πολιτών δεν είναι ισοδύναμες με τις απόψεις της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και της συντριπτικής πλειοψηφίας των ενημερωμένων πολιτών.

Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να διαφωνούν με τον τρόπο που υλοποιούνται συγκεκριμένα μέτρα, με τις καθυστερήσεις η τις ελλείψεις και τις αστοχίες. Και αυτές οι απόψεις θα πρέπει να προβάλλονται γιατί μόνο έτσι θα βελτιωθεί η αποδοτικότητα των μέτρων και της πολιτείας, θα ακουστούν νέες ιδέες και θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις. Οι ενημερωμένοι πολίτες είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Το 99%, ίσως και περισσότεροι, δεν συμμετέχουν σε διαδηλώσεις όπου κάποιοι καίνε η ποδοπατούν μάσκες προστασίας.

Σχετικά Νέα