

Πρόταση για αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης και λειτουργίας της Επιτροπής των Λοιμωξιολώγων, έκανε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του LSE Ηλίας Μόσιαλος.
«Αυτό όμως που χρειάζεται να γίνει από εδώ και εμπρός είναι μια σειρά πραγμάτων. Πρώτον η επιτροπή πρέπει να ενισχυθεί και με περισσότερες ειδικότητες. Με αναλυτές μεγάλων δεδομένων. Με αναλυτές της Επιστήμης της Συμπεριφοράς» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και πρόσθεσε πως χρειαζόμαστε κάθε φορά που η επιτροπή θα ανακοινώνει μέτρα να υπάρχει παράλληλα και μια πρόβλεψη-ανάλυση της σχετικής επιτυχίας που αναμένουμε από αυτά.
«Παραδείγματος χάριν, γιατί θα κλείσει η κυκλοφορία από τις 18:00 και όχι από τις 19:00 ή τις 20:00; Υπάρχει μια διεθνής εμπειρία που να τεκμηριώνει ότι θα αλλάξει η συμπεριφορά με τέτοιο τρόπο που να δικαιολογεί αυτό το μέτρο; Είναι διαφορετικό» δήλωσε.
«Εάν θα πρέπει να κλείσουμε τα σχολεία επομένως υπάρχει κάποια διεθνής εμπειρία η οποία να δείξει ότι θα σταματήσει η διασπορά σε τέτοιο βαθμό λόγω του κλεισίματος του σχολείου ή είναι θέμα κινητικότητας, ότι δηλαδή πηγαίνουν οι γονείς που πηγαίνουν να πάρουν τα παιδιά από τα σχολεία». «Δηλαδή τι δημιουργεί το πρόβλημα και τι λύσεις μπορούμε να δώσουμε
», κατέληξε ο καθηγητής υπογραμμίζοντας πως αυτά μέχρι στιγμής δεν έχουν ακουστεί.
Την ίδια ώρα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να καλυφθούν οι μεταλλάξεις.
Ο κ. Μόσιαλος χαρακτήρισε επαρκή τα μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού στη χώρα, επισημαίνοντας πάντως ότι αν αλλάξουν τα δεδομένα το επόμενο διάστημα, αν αλλάξει δραματικά η κατάσταση όπως ανέφερε, θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα.
Σχετικά Νέα
Επιχείρηση διάσωσης γυναίκας στον Όλυμπο – Κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης γυναίκας, πλησίον του καταφυγίου «Αγαπητός» στον.
Άρης Μουγκοπέτρος: Νόμιζα ότι ήταν καπνογόνο και το κράτησα στο χέρι μου – Η συγκινητική του ανάρτηση
Τα πράγματα θα μπορούσε να είναι χειρότερα, να μην μπορούσα να ξαναδώ τα παιδάκια.
Θανατηφόρο τροχαίο με 56χρονο στο Καστελόριζο
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το Μεγάλο Σάββατο,19 Απριλίου, στις 19:30 στο Καστελόριζο. ‘Ενας 56χρονος.
Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Στη Σύρο αποβιβάστηκαν 220 άτομα λόγω λάθους στα εισιτήριά τους
Αυξημένη ήταν χθες η κίνηση στα δύο οδικά δίκτυα καθώς αρκετοί εκδρομείς επέστρεψαν από.