Μόσιαλος: Δεν μπορούμε με 850 διασωληνωμένους να πάρουμε το ρίσκο του Πάσχα

Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας LSE Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στην ΕΡΤ τάχθηκε κατά της απελευθέρωσης των μετακινήσεων την περίοδο του Πάσχα.

“Δεν μπορούμε με περίπου 850 συμπατριώτες μας στις ΜΕΘ και με την πίεση που υφίσταται αυτή η στιγμή το σύστημα υγείας, ενώ παράλληλα έχουν γίνει και κάποιες απελευθερώσεις εκπαιδευτικής και οικονομικής δραστηριότητας, να πάρουμε ένα επιπλέον ρίσκο αυτή τη στιγμή, όταν μάλιστα η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει με ένα άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, ιδιαίτερα το Μάιο”, τόνισε ο κ. Μόσιαλος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως “θα έλεγα η κυβέρνηση να κάνει μια έκκληση στους πολίτες ότι το Πάσχα θα το περάσουμε εκεί που ζούμε, δεν υπάρχει κάποιος λόγος μεταφοράς εκατοντάδων χιλιάδων, ίσως και πάνω από ένα εκατομμύριο συμπατριωτών μας από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς περιοχές όπου η ένταση της πανδημίας δεν είναι ίδια με αυτή που υπάρχει στα μεγάλα αστικά κέντρα”.

Στο ίδιο πνεύμα και ο πρόεδρος του πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε πως “μια μεγάλη έξοδος θα προκαλέσει μεγάλη διασπορά του ιού, ο οποίος δεν ελεναι σε ύφεση”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα