

Ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων αλλά και στο εμβόλιο της AstraZeneca το οποίο θεωρεί ασφαλές.
Ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊού , μίλησε στο ΣΚΑΙ, για τον κορονοϊό, το Πάσχα στο χωριό, για το συνωστισμό στην Ερμού, το άνοιγμα του λιανεμπορίου αλλά και για το εμβόλιο της AstraZeneca.
όπως δήλωσε θεωρεί αναπόφευκτες τις εικόνες συνωστισμού στην Ερμού μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου ενώ δήλωσε οτι ανησυχεί περισσότερο για το ενδεχόμενο οι Ελληνες να πάνε για Πάσχα στο χωριό όπου η διασπορά του κορονοϊού θα είναι μεγάλη.
«Ήταν αναπόφευκτο αυτό. Πάνω από το 80% των συμπατριωτών μας φοράνε μάσκα. Στη Βρετανία δεν φορά ούτε το 10% και μπορώ να το επιβεβαιώσω Κάτι κάνουμε καλύτερα στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε επίσης ότι σε εξωτερικούς χώρους, η πιθανότητα διασποράς είναι 18-19 φορές μικρότερη από ό,τι σε εσωτερικούς χώρους.
Από τη Δευτέρα εκτός από το λιανεμπόριο ανοίγουν και τα σχολεία
«Το λιανεμπόριο είναι ελεγχόμενο και γίνεται με click away. Και η μικρή οικονομική δραστηριότητα θα είναι επωφελής για τη χώρα και θα βοηθήσει στην ανεργία. Η ακρίβεια των αυτών των τεστ δεν είναι όπως το μοριακό, όμως αν γίνονται δυο φορές την εβδομάδα μπορούμε να αυξήσουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
Δεν ανοίγουν όλα τα σχολεία και γίνεται μια λογική προσέγγιση. Είναι ένα ελεγχόμενο άνοιγμα με λιγότερους μαθητές και ρυθμισμένα τα διαλείμματα με μάσκες. Είναι παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και θα πηγαίνουν μόνα τους στο σχολείο. Με αυτές τις ελεγχόμενες συνθήκες και με ανοιχτά τα παράθυρα θα είναι καλύτερες οι συνθήκες».
Πάσχα στο χωριό
Μιλώντας για το Πάσχα στο χωριό ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος εξέφρασε τον προβληματισμό του λέγοντας: «Θα έλεγα να περιμένουμε στην συγκεκριμένη περίπτωση… Το μήνυμα το έδωσε ο αρχιεπίσκοπος λέγοντας ότι πρέπει να πάμε να εμβολιαστούμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να ελέγξουμε στην πανδημία και να μην ανέβουν και άλλο οι διασωληνωμένοι. Είμαι επιφυλακτικός για το Πάσχα».
Εμβόλιο AstraZeneca
Έκανε αναφορά και για το εμβόλιο της AstraZeneca λέγοντας χαρακτηριστικά. «Ο ευρωπαϊκός οργανισμός φαρμάκων έβγαλε συγκεκριμένες οδηγίες. Η χώρα μας ορθώς ακολούθησε τη Μεγάλη Βρετανία και τα περιστατικά θρόμβωσης είναι ελάχιστα. Δεν υπάρχουν στατιστικά διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών. Είναι λιγότερα από 100 περιστατικά σε 25 εκατ. εμβολιασμούς».
Σχετικά Νέα
-
Σεισμός στην Αμοργό: Δόνηση 4,3 Ρίχτερ
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Αμοργό στις 11.32π.μ. της Κυριακής σύμφωνα με την.
-
Αναστάτωση στα Μάλια μετά την Ανάσταση – 31χρονος ταμπουρώθηκε σε σπίτι και απειλούσε να πέσει από μπαλκόνι
Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στα Μάλια, στην Κρήτη, λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση, καθώς ένας.
Πυρκαγιά σε οικία στο Τρίστρατο Άργους – Εντοπίστηκε σορός αγνώστων στοιχείων
Σορός αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε οικία στην περιοχή Τρίστρατο.
Αναστάτωση στη Χερσόνησο: 31χρονος αλλοδαπός ταμπουρώθηκε σε διαμέρισμα και απειλούσε να πέσει
Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, σε περιοχή της Χερσονήσου, όταν 31χρονος αλλοδαπός.