

«Χθες στις 16.00-16.20 Ουκρανοί εθνικιστές από το Τάγμα Αζόφ χτύπησαν με εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων Grad κατοικημένες περιοχές του χωριού Σαρτανά και το σχολείο αρ. 8 στη Μαριούπολη. Υπάρχουν θύματα-άμαχοι» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ. Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 975 στρατιωτικούς στόχους της Ουκρανίας, είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «223 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 28 αεροσκάφη (στο έδαφος), 39 συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, 86 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου και όλμοι, 143 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων» καταστράφηκαν.
Το σύνταγμα αεράμυνας των ουκρανικών στρατευμάτων, εξοπλισμένο με Buk M-1, κατέθεσε τα όπλα και παραδόθηκε το Σάββατο, δήλωσε στο τέλος ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Επιπλέον, επανέλαβε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.
Σχετικά Νέα
-
Διάσκεψη για την Ειρηνευτική Δράση του ΟΗΕ τον Μάιο στο Βερολίνο
Ανώτατοι αξιωματούχοι του ΟΗΕ και της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας παρουσίασαν τους στόχους και.
Ζελένσκι: Δυνάμεις της Ρωσίας προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν αεροπορικές επιδρομές ως προκάλυψη για να προελάσουν
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επικαλούμενος αναφορά που του υποβλήθηκε από πλευράς του αρχηγού.
Λαβρόφ: ΗΠΑ και Ρωσία «κινούνται στη σωστή κατεύθυνση» για να κλειστεί συμφωνία ώστε να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία
Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας «κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση» για να.
Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Γουίτκοφ το Σάββατο στο Ομάν για τον 3ο κύκλο συνομιλιών με το Ιράν
Ο ειδικός απεσταλμένος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, θα συμμετάσχει αύριο Σάββατο.