Μογκερίνι: Να μην υπονομεύσει την πυρηνική συμφωνία το Ιράν

Η ΕΕ είναι «εξαιρετικά ανήσυχη» για την απόφαση της Τεχεράνης να αυξήσει το επίπεδο εμπλουτισμού ουρανίου πάνω από το 3,67% που προβλέπει η συμφωνία για τα πυρηνικά του 2015.

«Ανησυχούμε υπερβολικά για την ανακοίνωση του Ιράν», δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος της ‘Υπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Είχαμε ζητήσει από το Ιράν να μη λάβει επιπλέον μέτρα που υπονομεύουν την πυρηνική συμφωνία», δήλωσε η εκπρόσωπος Μάγια Κοτσίτζαντσιτς.

“Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους άλλους συμμετέχοντες στην JCPoA (την πυρηνική συμφωνία), περιλαμβανομένης μιας Κοινής Επιτροπής”, πρόσθεσε η ίδια αναφερόμενη στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο (JCPOA), την συμφωνία που υπέγραψε το Ιράν με τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συν την Γερμανία και την ΕΕ.

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι από την ανακοίνωση του Ιράν για την αύξηση του επιπέδου εμπλουτισμού ουρανίου πάνω από το 3,67%» δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Το Ιράν πρέπει να σταματήσει όλες τις δραστηριότητες που είναι ασύμβατες με τις υποχρεώσεις του» τόνισε από την πλευρά του το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σχετικά Νέα