

Μνημόνιο κατανόησης για την κατάργηση θεώρησης εισόδου για κατόχους διπλωματικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων και μνημόνιο κατανόησης στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης υπέγραψαν, μετά το πέρας της συνάντησής τους στην Αθήνα, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, και του Λιβάνου Αμπντουλάχ Μπου Χαμπίμπ (Abdallah Bou Habib).
Κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους και των διευρυμένων συνομιλιών συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για την περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο -συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης σύναψης συμφωνίας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ-, θέματα μετανάστευσης και τις σχέσεις ΕΕ-Λιβάνου.
Μετά την υπογραφή των μνημονίων οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και του Λιβάνου προβαίνουν σε δηλώσεις προς τον Τύπο. Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου.
Σχετικά Νέα
Ν. Ανδρουλάκης: Χωρίς πολιτική αλλαγή, με τη σημερινή κυβέρνηση που υπηρετεί τους λίγους και ισχυρούς, η χώρα δεν θα σηκώσει κεφάλι
«Με ανοιχτά μάτια ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, για να πάει η.
Σ. Φάμελλος: Δεν υπάρχει περιθώριο για αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης
«Προχωράμε για το Συνέδριο δηλώνοντας την κοινή μας βούληση για την κοινωνική και πολιτική.
Επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Σαντορίνη
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε σήμερα τη Σαντορίνη, όπου πραγματοποίησε.
Συνεργασία για τα Τέμπη με την Πλεύση Ελευθερίας προανήγγειλε ο Στ. Κασσελάκης – Κωνσταντοπούλου: «Εφόσον οι βουλευτές του στηρίξουν την πρόταση μας θα το προωθήσουμε»
Συνεργασία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου για το θέμα των Τεμπών προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης,.