Μητσοτάκης: Τι θα κάνουμε με επιδόματα, προσλήψεις-απολύσεις, μισθούς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα αποκάλυψε το πρόσωπο που θα βρίσκεται στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας (Παναγιώτης Πικραμένος), καθώς και στην τελευταία – τιμητική θέση (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), αλλά στάθηκε, ακόμα στο πως θα κυβερνήσει, εάν τελικά η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές, κάνοντας αποκαλύψεις για το… υπουργικό συμβούλιο, ενώ πήρε θέση και για τα θέματα με την Τουρκία.

«Είμαι υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού ανάλογα με την ανάπτυξη. πρέπει να είναι αντανάκλαση της καλής πορείας της οικονομίας», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε: «Περιμένω επενδύσεις και βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης από τις επιχειρήσεις».

«Δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, προσλήψεις θα γίνουν όπου χρειάζονται, οι συνταξιούχοι θα ενισχυθούν. Ζητώ ισχυρή εντολή», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η είδηση, όπως είπαμε, ήρθε για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. «Ο επικεφαλής στο Επικρατείας θα είναι ο Παναγιώτης Πικράμενος. Ένας άνθρωπος ο οποίος με το κύρος του έχει να προσθέσει πολλά στη βουλή και η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο συμβολίζει πολλά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα καταλάβει την τελευταία τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ο Κυριάκος αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα, αναφέροντας πως θα θέσει στο θέμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ). Επισήμανε πως θα έχει σφικτή και ευέλικτη δομή το υπουργικό Συμβούλιο της ΝΔ, αν κερδίσει το κόμμα του τις εκλογές, ενώ τόνισε ακόμη πως σε θέσεις που χρειάζονται τεχνοκράτες θα υπάρχουν και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και υφυπουργοί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως θα μειώσει στο 13% τον ΦΠΑ στην εστίαση.

Ο πρόεδρος της αναφέρθηκε ξανά και στις πρώτες ενέργειες του κόμματός του εφόσον το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές. Όπως είπε, είναι ανάγκη να εξακολουθήσει η λειτουργία της ώστε να έρθουν όπως είπε τα πρώτα νομοσχέδια.

«Η Τουρκία να αντιληφθεί έμπρακτα ότι δεν μπορεί να παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες»

Ο αρχηγός της ΝΔ αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της συνέντευξης του στην τουρκική προκλητικότητα. Ανέφερε πως σε περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει μέτρα. «Η Tουρκία, αφού έχει προβεί σε κλιμάκωση πρέπει να αντιληφθεί έμπρακτα ότι δεν μπορεί να παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες», επισήμανε και τόνισε ότι θα θέσει το θέμα στο ΕΛΚ και σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει αύριο με την κ. Μέρκελ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για σιγουριά, αυτοπεποίθηση, και την ανάγκη για εθνική γραμμή. Σημείωσε ότι η χώρα έχει συμμαχίες εδώ και χρόνια και υπογράμμισε: «Αν υπήρχε κάτι καινούργιο θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς».

Δεν παρέλειψε, πάντως, να κατηγορήσει την κυβέρνηση για «υπερβολική δραματοποίηση» της κατάστασης, με αφορμή την σύγκληση του ΚΥΣΕΑ το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Τόνισε, ωστόσο, πως αυτό δεν αναιρεί την σοβαρότητα της κατάστασης.

«Εάν κάνουμε κυβέρνηση θα υπάρχουν και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και υφυπουργοί»

«Το υπουργικό συμβούλιο θα έχει σφικτή και ευέλικτη δομή, ενώ κερδίσουμε τις εκλογές. Σε θέσεις που χρειάζονται τεχνοκράτες θα υπάρχουν και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και υφυπουργοί», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Περιμένω επενδύσεις και βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης από τις επιχειρήσεις», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και κάλεσε τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν τις καταθέσεις που έχουν στο εξωτερικό στις ελληνικές τράπεζες καθώς δεν υπάρχει συστημικός κίνδυνος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως τα επιτόκια έχουν πέσει πλέον σε επίπεδα κάτω από αυτά της Ιταλίας. «Υπάρχουν δυνατότητες για επενδύσεις και είμαστε μπροστά σε επενδυτική άνοιξη της ελληνικής οικονομίας», συμπλήρωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ακόμα και στα παρακάτω θέματα:

Για την ανανέωση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ: «Τα νέα στελέχη σηματοδοτούν τη ΝΔ του μέλλοντος, είπε ο κ.Μητσοτάκης. Παράλληλα περιέγραψε τον τρόπο που σχεδιάζει να κυβερνήσει λέγοντας ότι θα υπάρχουν και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και υφυπουργοί, μιλώντας παράλληλα για σφικτή και ευέλικτη κυβερνητική δομή. Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι περιμένει βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και να επιστρέψουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα».

Για τις επενδύσεις και την σταθερή κυβέρνηση στη χώρα: «Επιμένω ότι χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή εντολή. Η ανάπτυξη χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Μετά από μια εκλογική επιτυχία της ΝΔ το κόστος δανεισμού έπεσε. Η μείωση της φορολογίας, δραματική απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, θα σαρώσουμε τα περιττά εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει γρήγορα φιλικός προορισμός για τις επενδύσεις. Πιστεύω ότι είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη επιχειρηματική άνοιξη».

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού: «Είμαι υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού ανάλογα με την ανάπτυξη. πρέπει να είναι αντανάκλαση της καλής πορείας της οικονομίας».

Για τα επιδόματα και τις προσλήψεις: «Σκοπός μας είναι εφόσον έχουμε τη δημοσιονομική άνεση να επαναφέρουμε τα πολυτεκνικά επιδόματα. Η νέα κυβέρνηση, εφόσον μας εμπιστευθεί ο κόσμος, θα έχουμε το Σεπτέμβριο νέο φορολογικό. Θα αποτυπώσουμε όλες τις πολιτικές μας σε βάθος τετραετίας. Η μείωση της φορολογίας θα αποτυπωθεί με νομοσχέδιο τον Σεπτέμβριο. Θα κάνουμε προσλήψεις εκεί που έχουμε ανάγκη, ξεκινώντας από το νοσηλευτικό προσωπικό, την Παιδεία και την ειδική αγωγή και 1.500 αστυνομικούς για να αισθανθούν και πάλι ασφαλείς οι πολίτες».

Για τη μείωση των δαπανών και τις προσλήψεις: «Έχουμε εξηγήσει πως θα γίνει. Γίνεται και σήμερα σπατάλη. Νομίζετε, για παράδειγμα, ότι τα νοσοκομεία διοικούνται σωστά; Δεν υπάρχουν περιθώρια π.χ. για περισσότερη διείσδυση των γενόσημων; Δεν θα ανεχθώ άσκοπες προσλήψεις, ούτε συμβασιούχων. Δεν θα απολυθεί κανείς δημόσιος υπάλληλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα προσλαμβάνουμε άκριτα σε ένα κρεσέντο ρουσφετιών όπως αυτό που είδαμε πρόσφατα. Θα προσλαμβάνουμε προσωπικό εκεί που υπάρχει ανάγκη».

Για τη μείωση του ΦΠΑ: «Δεν μπορούμε να μειώσουμε άμεσα τον ΦΠΑ, μπορούμε στην εστίαση στο 13% και θα εξετάσουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε τους αγρότες μεταφέροντας στον χαμηλό συντελεστή εφόδια. Οι πολίτες να είναι αισιόδοξοι, αλλά από μας θα πρέπει να ακούνε την αλήθεια και το πρόγραμμά μας. Φτάνουν τα fake news. Η ΝΔ έχει κοινωνικό πρόσημο. Ας αντιπαρατεθούμε προγραμματικά και ας σταματήσει η συστηματική προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων λέω».

Για τους συνταξιούχους: «Η έκτακτη στήριξη που δόθηκε στους συνταξιούχους προοπτική είναι να το διατηρήσουμε. Είναι σημαντικό να ενισχύσουμε και τους χαμηλά αμοιβόμενους. Μην κοροϊδευόμαστε για πολλούς η σύνταξη είναι σαν οικογενειακό επίδομα».

Στο τέλος ο κ.Μητσοτάκης επισήμανε ότι ζητά ισχυρή εντολή για τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ απαντώντας στην αναφορά του κ.Τσίπρα στην πρωινή του συνέντευξή του στο OPEN ότι υπάρχει περιθώριο ανατροπής όπως στο παιχνίδι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Λίβερπουλ, απάντησε ότι εκείνος είναι με τους «κόκκινους».

Σχετικά Νέα