

«Οι πολίτες θα αφήσουν πίσω τους το ψέμα και τον λαϊκισμό», δήλωσε με αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες.
Πιο συγκεκριμένα, προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως στις ευρωεκλογές «οι πολίτες της Ελλάδας, αλλά και οι πολίτες της Ευρώπης, θα αφήσουν πίσω τους το ψέμα και τον λαϊκισμό, θα ψηφίσουν για μία νέα Ευρώπη που θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερες και καλύτερες δουλειές στους νέους συμπολίτες μας, αλλά και ασφάλεια για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες», προσθέτοντας πως, σε αυτή τη σημαντική μάχη, η ΝΔ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Όπως είπε, μπορεί να εγγυηθεί απόλυτα ότι την επόμενη μέρα η φωνή της Ελλάδος στην Ευρώπη θα μετράει και πάλι και η Ελλάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει στην ΕΕ αυτά που πραγματικά της αξίζουν. «Γι’ αυτό, στις ευρωεκλογές που έρχονται ψηφίζουμε και για μια ισχυρή Ελλάδα, σε μια ισχυρή Ευρώπη που αλλάζει», είπε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση του ΕΛΚ για αναστολή της συμμετοχής του κόμματος του κ. Όρμπαν, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η ΝΔ ήταν το πρώτο από τα μεγάλα κόμματα του ΕΛΚ που δημόσια ζήτησε να ληφθούν μέτρα, να επιβληθούν συγκεκριμένες κυρώσεις στο κόμμα του κ. Όρμπαν. «Ζητήσαμε την αναστολή της συμμετοχής του στο ΕΛΚ και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που αυτή η απόφαση επικυρώθηκε χθες και επίσημα από το ΕΛΚ. Το ΕΛΚ δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση σε ζητήματα που αφορούν αρχές και αξίες όσον αφορά στην επιβολή του κράτους δικαίου και στη διάκριση των εξουσιών. Γι’ αυτό και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την απόφαση που ελήφθη, η οποία δίνει και μια ξεκάθαρη απάντηση σε όσους επιχειρούν να ταυτίσουν τη ΝΔ με φωνές ακραίες και φωνές λαϊκισμού», είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά Νέα
Συλλυπητήρια Κ. Μητσοτάκη για το θάνατο του πάπα Φραγκίσκου
“Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι.
ΣΥΡΙΖΑ: Η επέτειος της 21ης Απριλίου αποτελεί υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης
«Η θλιβερή επέτειος της 21η Απριλίου αποτελεί πάντα υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης και υπεράσπισης.
ΚΚΕ: Οι πρωταγωνιστές της δικτατορίας των συνταγματαρχών ήταν πρόσωπα που υπηρέτησαν τους μηχανισμούς του αστικού κράτους
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για τη “μαύρη” επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας.
Ν. Ανδρουλάκης για την 21η Απριλίου: Η συλλογική μνήμη άγρυπνος φρουρός των δημοκρατικών θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
«Το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 γύρισε την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω,.