Κ. Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ως αξιωματική αντιπολίτευση

Σε αυτή την προεκλογική περίοδο, πετύχαμε σημαντική προόδο στον τρόπο που διενεργείται ο πολιτικός διάλογος, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη μετεκλογική συνέντευξή του στον Alpha.

Στις επικείμενες εκλογές ψηφίζουμε ποιος θα είναι κυβέρνηση. Είναι ανάγκη να προσέλθουν οι πολίτες στην κάλπη για να επανεπιβεβαιώσουν την επιλογή τους, υπογράμμισε, ενώ ευχήθηκε να μπορέσουμε σε αυτή την προεκλογική περίοδο να μιλήσουμε «για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου».

Ερωτηθείς αν προτιμά ως αξιωματική αντιπολίτευση τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Νίκο Ανδρουλάκη, σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε ως κυβέρνηση, απέτυχε και ως αξιωματική αντιπολίτευση. Απέτυχε γιατί έβλεπε μια Ελλάδα κατάμαυρη, όπου όλα καταστρέφονται. Αυτή η Ελλάδα δεν υπήρχε».

Παράλληλα, σημείωσε ότι ουδέποτε η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιχείρησε να διατελέσει εποικοδομητικό ρόλο. «Μπορεί να παίξει το ΠΑΣΟΚ αυτό το ρόλο; Δεν το ξέρω».

«Δεν χρειαζόμαστε άλλη τοξικότητα. Η κοινωνία περιμένει από τους πολιτικούς να λύνουν προβλήματα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Σχολιάζοντας τη νέα προεκλογική εκστρατεία, τόνισε ότι «θα αξιολογήσω τη δουλειά και τις επιδόσεις των βουλευτών στη νέα προεκλογική περίοδο. Οσοι δεν συνταχθούν στον αγώνα επειδή εξελέγησαν θα λάβουν μια πολύ μεγάλη απογοήτευση», προσθέτοντας ότι θα υπάρχει ένας πολύ αυστηρός μηχανισμός παρακολούθησης της προεκλογικής τους δραστηριότητας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα