Μητσοτάκης: Κινδυνεύει η 12η σύνταξη, όχι η δήθεν 13η

«Η 12η σύνταξη κινδυνεύει, όχι η 13η που δήθεν δίνει ο κ. Τσίπρας» είπε σήμερα, σε συνταξιούχους στην Καλλιθέα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στη μείωση του αφορολογήτου που νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «για πρώτη φορά απειλεί να αφαιρέσει μισή σύνταξη ακόμη και από τους χαμηλοσυνταξιούχους».

Ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε το πρωί στους εμπορικούς δρόμους της πόλης και συνομίλησε με ιδιοκτήτες καταστημάτων και πολίτες που συνάντησε. Σχεδόν όλοι – σύμφωνα με την Πειραιώς – υπογράμμισαν ότι η αβάσταχτη φορολογία και οι πολύ υψηλές εισφορές που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι το νο1 πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ενώ για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι έθεσαν στον κ. Μητσοτάκη το πρόβλημα της ανομίας και της εγκληματικότητας στις γειτονιές τους.

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, έστω κι αυτό το επίδομα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, είναι «καλοδεχούμενο», αλλά γίνεται για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους. «Έρχεται τώρα να σας πει “πάρτε ένα μικρό επίδομα” πέντε μέρες πριν τις εκλογές» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Σε σύντομη κουβέντα που είχε με νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά, είπε πως «αυτόν που κυβερνά τον αξιολογείς για αυτά που έχει κάνει, κι αυτόν που θέλει να σε κυβερνήσει για το αν τον πιστεύεις για αυτά που λέει ότι θα κάνει. Εμένα θα με κρίνεις για το αν πιστεύεις ότι αυτά τα οποία λέω θα τα κάνω, αν βέβαια συμφωνείς με αυτά» είπε.

Η βόλτα του κ. Μητσοτάκη κατέληξε σε ένα καφέ όπου ήταν συγκεντρωμένοι μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατία από την Καλλιθέα, στους οποίους απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, καλώντας τους να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πολιτική αλλαγή.

Σχετικά Νέα