Μητσοτάκης: Η χώρα θα φύγει μπροστά με ορμή ή θα μείνει στην παρακμή

«Έχουμε σημαντικές διαπραγματεύσεις να κάνουμε στην Ευρώπη την επόμενη μέρα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ορεστιάδα όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Έβρο. «Αφορούν την κοινή αγροτική πολιτική, το πώς θα προστατέψουμε τους αγρότες μας την προγραμματική περίοδο από το 2021 μέχρι το 2027. Και θέλω να αναρωτηθείτε ποιος θα θέλατε να την κάνει αυτή τη διαπραγμάτευση, εγώ ή ο κ. Τσίπρας; Αλλά και διαπραγματεύσεις που αφορούν κρίσιμα εθνικά ζητήματα όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, όπου θα χρειαστούμε την αρωγή της Ευρώπης για τη φύλαξη των συνόρων μας. Αυτές τις διαπραγματεύσεις ξέρουμε να τις κάνουμε εμείς στην Ευρώπη» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε εκ νέου ότι η ένταση που έχει προκληθεί στα ελληνοτουρκικά με αφορμή τις παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία είναι ζήτημα που «αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία. Διότι η ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εξαρτημένη από τις έρευνες υδρογονανθράκων που γίνονται στην Ανατολική Μεσόγειο. Κατά συνέπεια, θα πω και εδώ αυτό που είπα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: εάν η Τουρκία συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά βάναυσης παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιβάλει σε βάρος της κυρώσεις, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν ότι τέτοιες πράξεις δεν μπορούν να μένουν χωρίς αντιμετώπιση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανάλαβε το «μήνυμα ελπίδας» που φέρνει η Νέα Δημοκρατία «απέναντι στον φόβο και την ανασφάλεια που κάποιοι επιμένουν και σήμερα ακόμη να καλλιεργούν, μη έχοντας να σας πουν απολύτως τίποτα για την επόμενη μέρα της πατρίδας μας. Θέλω από τώρα μέχρι τις 7 Ιουλίου αυτό το μήνυμα να φτάσει σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Το σχέδιό μας για μια Ελλάδα με χαμηλότερους φόρους, περισσότερες δουλειές και περισσότερη ασφάλεια, είναι ένα σχέδιο ιδιαίτερα επίκαιρο εδώ στον Έβρο» υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε και στο «μείζον ζήτημα που αφορά την ίδια τη δημοκρατία μας», την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, λέγοντας: «Είδα φίλους μας από το εξωτερικό που έρχονται και μου λένε: “εγώ γύρισα από το εξωτερικό για να ψηφίσω στις εκλογές”. Σας ευχαριστώ πολύ και σας διαβεβαιώνω, διαβεβαιώνω τους φίλους μας στη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις Η.Π.Α., ότι θα είναι οι τελευταίες εκλογές που θα χρειαστεί να γυρίσετε. Γιατί στις μεθεπόμενες θα ψηφίζετε από το μόνιμο τόπο διαμονής σας» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του κ. Μητσοτάκη ήταν το Διδυμότειχο, όπου, μιλώντας σε κατοίκους της περιοχής, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ζητεί από τους πολίτες ισχυρή εντολή. «Αν την επόμενη μέρα η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά δεν έχουμε ισχυρή εντολή, εκ των πραγμάτων θα μπούμε σε περιπέτειες ή δε θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας με την ταχύτητα και με την αποφασιστικότητα την οποία θέλουμε».

Παράλληλα, τόνισε πως πρέπει «να βρούμε αυτούς τους συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μας ψήφισαν στις Ευρωεκλογές και να τους πείσουμε ότι αξίζει τον κόπο να μας εμπιστευτούν, έστω και αν δεν ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία. Διότι το διακύβευμα σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερο, το διακύβευμα είναι αν η χώρα θα φύγει μπροστά με ορμή ή αν θα μείνει σε αυτήν την παρακμή την οποία βιώνουμε σήμερα».

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε αγροτικό συνεταιρισμό παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας σκόρδου στη Νέα Βύσσα, όπου ξεναγήθηκε στην αποθήκη και το σημείο της τυποποίησης κι ενημερώθηκε για την πορεία του συνεταιρισμού, ο οποίος ιδρύθηκε το 2009, σήμερα συμμετέχουν σε αυτόν 20 τοπικοί παραγωγοί από το χωριό Βύσσα κι απασχολούνται 25 εργαζόμενοι, είναι δε ο μοναδικός συνεταιρισμό σκόρδου στην Ελλάδα, με εξαγωγές που φτάνουν το 20% της παραγωγής

Σχετικά Νέα