Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται μεγάλη προοδευτική αλλαγή

Eπίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κατατάσσοντάς τον στις οπισθοδρομικές δυνάμεις εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο Νews247.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια απολύτως συντηρητική οπισθοδρομική δύναμη. Είναι ένα μόρφωμα που αναρριχήθηκε με λαϊκισμό στην εξουσία και θα κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Δε βλέπω ένα συγκροτημένο αρμό σκέψεων», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προχώρησε για μία ακόμα φορά σε άνοιγμα προς την πλευρά των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ.

«Η ΝΔ σήμερα είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί μία μεγάλη προοδευτική αλλαγή στη χώρα. Όταν τα διλήμματα είναι τόσο σκληρά οι ιδεολογικές διαφορές ξεθωριάζουν. Δεν καταλαβαίνω από κάποια κόμματα την τακτική των ίσων αποστάσεων. Όταν έχουμε πραγματικά δεδομένα για το τί έκανε η κυβέρνηση τα τέσσερα αυτά χρόνια, πώς μπορεί ένας προοδευτικός πολίτης να λέει ότι Τσίπρας Μητσοτάκης είναι το ίδιο; Με το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνήσαμε. Αν δει κανείς την πολιτική μας ατζέντα πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία δυσκολία σε ψηφοφόρο του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού να ψηφίσει ΝΔ», σημείωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με την χθεσινή επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ότι «ο Ρουβίκωνας δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης. Δεν είναι η πρώτη επίθεση στη Βουλή. Στην πρώτη τους είχε στείλει σπίτι τους ο πρόεδρος της Βουλής με ταξί. Είναι αδιανόητο αυτό που έγινε. Δεν καταλαβαίνω πως ακόμα ο φρούραρχος της Βουλής είναι ακόμα στη θέση της».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του ακόμα και να είναι αυτοδύναμο θα επιδιώξει πλατιές συμμαχίες. «Ο κ. Τσίπρας στη Βουλή είπε ότι οι εκλογές αυτές είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Μακριά από μένα η αλαζονεία και η πρόβλεψη τύπου ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μην κερδίσω. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στις εκλογές, θα αξιολογήσουμε την ετυμηγορία των πολιτών. Οι εθνικές εκλογές δεν είναι μακριά. Το αργότερο είναι ο Οκτώβριος. Θα είναι κακό να σέρνεται η χώρα με μια κυβέρνηση χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση», επεσήμανε.

«Είμαι εδώ για να ενώσω τους Έλληνες. Πρέπει να σας πω ότι τον τόνο της πολιτικής αντιπαράθεσης δεν τον έδωσα εγώ. Σε μια συνάντηση που είχα με τον κ. Τσίπρα του είχα πει να πάμε πιο ήπια. Επέλεξαν να πάμε διαφορετικά. Εγώ θα ακολουθήσω τον θετικό λόγο. Η δική μου πόρτα θα είναι πάντα ανοιχτή. Θέλω να είμαι πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων και θα είμαι πολύ χαρούμενος όσοι με αντιμετωπίζουν με καχυποψία αλλάξουν άποψη», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης σε ερώτηση σχετικά με το κλίμα των ημερών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι με κυβέρνηση της ΝΔ δε θα ισχύσει η μείωση του αφορολόγητου. «Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει μόνη της την μείωση του αφορολόγητου άρα ένας συνταξιούχος που λαμβάνει 750 ευρώ, θα πληρώσει φόρο 450 ευρώ. Καταθέσαμε τροπολογία να ψηφίσουμε όλοι μαζί να μην ισχύσει. Η μείωση του αφορολόγητου δε θα ισχύσει με κυβέρνηση της ΝΔ. Όταν είχε την ευκαιρία ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει μαζί μας την κατάργηση του αφορολόγητου δεν το έκανε», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν υπάρχει 13η σύνταξη, υπάρχει ένα προεκλογικό επίδομα. Το κατάλαβαν αμέσως οι συνταξιούχοι οι οποίοι δεν μπορούν να εξαπατηθούν. Πάντα γινόντουσαν προεκλογικές παροχές, αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο. Το ζήτημα για τους συνταξιούχους είναι ποιος μπορεί να βρει δουλειά στα παιδιά και στα εγγόνια τους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, επέμεινε ότι μπορούμε να φτάσουμε σε ανάπτυξη 4% μέσα σε ένα χρόνο. «Αν σήμερα έχουμε μια πενιχρή ανάπτυξη τότε μια διαφορετική κυβέρνηση με άλλη φιλοσοφία θα επιταχύνει τις διαδικασίες. Θα προχωρήσουμε σε ένα επιθετικό πρόγραμμα μείωσης φορολογικών συντελεστών με παράλληλο πρόγραμμα παροχής κινήτρων για επιχειρήσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων.

O κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόθεσή του να επαναδιαπραγματευθεί τα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν συντάσσεται δίπλα στην αξιωματική αντιπολίτευση σε αυτήν την προσπάθεια.

«Δεν κρύβουμε την φιλοδοξία μας να διεκδικήσουμε από την Ευρώπη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Εφόσον το πετύχουμε και απορώ γιατί η κυβέρνηση αρνήθηκε να πάμε μαζί και να το εφαρμόσουμε από τον προυπολογισμό του 2020. Μας ενοχλεί ότι ο κ. Βέμπερ είναι σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια;

Εφόσον ο κ. Βέμπερ έχει δαιμονοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ φαντάζομαι ότι η συνεργασία του με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δε θα είναι εύκολη, αλλά εμάς δεν μας αφορά μια και εμείς θα είμαστε κυβέρνηση. Ποιόν στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Αν βρίσκεται με την Ευρωπαϊκή Αριστερά τότε βρίσκεται απομονωμένος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά Νέα