Μητσοτάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Μαλώνουν αν ο αρχηγός τους είναι ο Τραμπ ή ο Μπέπε Γκρίλο

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα (Δευτέρα 20 Νοεμβρίου) προεδρεύει σε συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή γραμματέα της πολιτικής επιτροπής.

Στην πρώτη κομματική συνεδρίαση της ΝΔ μετά τις εκλογές μιλά αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, η οποία όπως είπε διεξάγεται σε αισιόδοξο κλίμα με θέμα την επιλογή νέας γραμματέα της ΝΔ. «Στην αρχή της δεύτερης κυβερνητικής θητείας η παράταξη συστρατεύεται για τις νέες μάχες, γιορτάζουμε μισό αιώνα Δημοκρατίας αλλά και μισό αιώνα πολιτικής παρουσίας του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και με επόμενο ορόσημο τις ευρωεκλογές» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Στην πρώτη τετραετία εστιάσαμε στην επούλωση πληγών μετά την καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίσαμε πολλές κρίσεις, πχ μεταναστευτικό. Στη νέα περίοδο πολιτικό στοίχημα είναι να εντοπίσουμε και να ξεριζώσουμε τις αιτίες των πληγών και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Όπλο μας οι τολμηρές μεταρρυθμίσεις, πυξίδα μας ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός».

Πρόσθεσε δε: «Το έργο μας γίνεται δυσκολότερο, γιατί οι διαχρονικές παθογένειες έχουν γερά θεμέλια και χρειάζεται επιμονή για να ξεριζωθούν. Το πολιτικό κοντέρ μηδενίστηκε στις εκλογές δεν επιτρέπονται υπερφίαλες υπερβολές αλλά λόγος σαφής και μετρημένος. Η νέα μας διαδρομή ξεκινά από αφετηρίες ούτε έυκολες ούτε δεδομένες, η χώρα έχει ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, η Ελλάδα προχωρεί αυξάνοντας το δημόσιο πλούτο μέρισμα από τον οποίο έχει όλη η κοινωνία».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν για το αν ο αρχηγός τους είναι ο Τραμπ ή ο Μπέπε Γκρίλο και παίζουν μαξιλαροπόλεμο μεταξύ τους, κρύβοντας ότι το μαξιλάρι επινοήθηκε για να κοιμήσει την κοινή γνώμη, γιατί ήταν το ενέχυρο των δανειστών για την τεράστια πολιτική αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα.

Παρατηρώ τη σταδιακή προσχώρηση του ΠΑΣΟΚ στον μηδενιστικό λόγο, η πολιτική που μιμούνται είναι ένα σάπιο φρούτο με ξεπερασμένα συνθήματα που έχει ακούσει και έχει απορρίψει η ελληνική κοινωνία.

Εμείς δεν έχουμε λόγο να κοιτάμε την καταπακτή του παρελθόντος από την οποία προσπαθούν να επιστρέψουν. Να μην ασχολείστε με το τι γίνεται στην άλλη όχθη του πολιτικού φάσματος. Γιατί υπαρκτές είναι και οι δικές μας αστοχίες. Στον καθρέφτη αντικατοπτρίζονται πολύ έντονα οι αδυναμίες μας. Μπροστά μας έχουμε την αναμέτρηση των ευρωεκλογών, γιατί και αυτή παρά τα ειδικά της χαρακτηριστικά θα είναι μια πολιτική αναμέτρηση, με συνέπειες στην ευρωπαϊκή θέση της χώρας αλλά και στο εσωτερικό. Η Ελλάδα πρέπει να εκλέξει στην ευρωβουλή στελέχη με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και απάντηση σε αυτό είναι η καθαρή νίκη της ΝΔ. ώστε οι πολιτικοί συσχετισμοί στον τόπο να εδραιωθούν αλλά και να ενισχυθεί μια πολιτική που έχει φέρει νίκες και αποτελέσματα».

Κ. Μητσοτάκης: Παγίδα της δεύτερης τετραετίας ο συμβιβασμός με τα συμφέροντα

O Kυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο λέγοντας ότι «είναι μια βαθιά δίκαιη παρέμβαση, τολμηρή, μεταρρυθμιστική από την οποία δεν θα υποχωρήσει η κυβέρνηση. Η κεντρική στόχευση της πρωτοβουλίας» είπε «δεν θα αλλάξει», σημειώνοντας ότι «αν υπάρξει κόστος από αυτές τις συγκρούσεις, αυτή η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να το αναλάβει. Μια από τις μεγάλες παγίδες της δεύτερης τετραετίας» είπε «είναι ο συμβιβασμός με τα συμφέροντα που πρέπει να λήξει».

Μιλώντας για το νομοσχέδιο του υπουργείου πολιτικής προστασίας είπε ότι απαντά σε μια σειρά από προκλήσεις, όπως νέοι τρόπου αντιμετώπισης των πλημμυρών. Πολιτικός μας προσανατολισμός τόνισε: «Γενναίες αλλαγές στην οικονομία, την υγεία, τη διοίκηση, στο κράτος για μια καλύτερη καθημερινότητα, με τον πολίτη στην πρώτη γραμμή της φροντίδας μας».

Για την εξωτερική πολιτική

«Συνεχίζουμε να υποδεχόμαστε καινούργια ραφάλ και αναβαθμισμένα f-16. Αναγνωρίζουμε και τις χρόνιες αδυναμίες μας. Στα εθνικά και ευρωπαϊκά μας σύνορα χτίζεται μεθοδικά ο αποτρεπτικός φράχτης περιορίζοντας τις μεταναστευτικές ροές. Αισθάνομαι προσωπική δικαίωση γιατί μετά από μεγάλη προσπάθεια πείσαμε την Ε.Ε. ότι δεν νοείται ενιαία ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική χωρίς προστασία των εξωτερικών συνόρων, συνεκτική πολιτική ασφάλειας, είναι η άλλη όψη μιας ισχυρής ελληνικής φωνής εκτός των συνόρων μας. Η ελληνική διπλωματική φωνή είναι παρούσα». Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα διαχωρίζει τη Χαμάς από τον Παλαιστινιακό λαό, εξέφρασε την ανησυχία της χώρας μας για την προστασία των αμάχων, επαναλαμβάνοντας ότι απαιτούνται άμεσες παύσεις του πυρός αλλά και ανθρωπιστικές παύσεις.

Στο παρακάτω link θα μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα