

«Ευθύνη της κυβέρνησης ήταν να πάρουμε γρήγορα και συντεταγμένα όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα ώστε να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ ασφάλειας για τους νησιώτες μας και να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε ενδεχόμενο» σημειώνει στην εβδομαδιαία ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με το σεισμικό φαινόμενο στις Κυκλάδες.
«Για προληπτικούς λόγους, είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη η εφαρμογή MySafetyPlan, στην πλατφόρμα του gov.gr. Πρόκειται στην ουσία για έναν ψηφιακό χάρτη που δείχνει για όλη την Ελλάδα, προφανώς και για τη Σαντορίνη και την Αμοργό, πού υπάρχουν ανοιχτοί χώροι (πχ γήπεδα ή πλατείες), στους οποίους μπορούν να καταφύγουν οι κάτοικοι των περιοχών σε περίπτωση μεγάλων σεισμών. Μια χρήσιμη υπηρεσία που μακάρι να μην χρειαστεί, αλλά καλό είναι να υπάρχει» προσθέτει.
Ο κ. Μητσοτάκης επικαλούμενος τις εκτιμήσεις των επιστημόνων σημειώνει πως «μας δίνουν λόγους να είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι όσο περνούν οι μέρες. Κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις με απόλυτη βεβαιότητα, αλλά υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως δεν θα οδηγηθούμε στο κακό σενάριο».
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Σχετικά Νέα
ΣΥΡΙΖΑ για ανάρτηση Κ. Μητσοτάκη: Το «σύστημα Μαξίμου» ας μη σπαταλά τον χρόνο του σε ανούσιες καταγραφές
Ο κ. Σκέρτσος συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους κωδικούς του κ. Μητσοτάκη στο Facebook για.
Χ.Δούκας σε Ιμάμογλου: Εκρέμ δεν είσαι μόνος
«Εκρέμ, δεν είσαι μόνος» αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, μετά.
Δ.Παπαστεργίου: Θέλουμε, μπορούμε και δημιουργούμε μια σύγχρονη, ψηφιακή Ελλάδα
Η Ελλάδα του 2025 βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής, χαρακτηρισμένο από μια συστηματική προσπάθεια.
Μητσοτάκης για πολεοδομία Ρόδου: Δεν υπάρχουν άβατα, νομιμότητα παντού
Στις σημαντικές αποφάσεις της ΕΕ αλλά και την υπόθεση διαφθοράς στην Ρόδο, αναφέρεται μεταξύ.