Μητσοτάκης: Για πρώτη φορά αχνοφέγγει η ελπίδα

«Για πρώτη φορά, μετά από δέκα χρόνια κρίσης, αχνοφέγγει η ελπίδα ότι η φωτεινή Ελλάδα για την οποία μιλήσαμε, δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο», δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες «σε μία συμφωνία δημιουργίας, συμφωνία δράσης και αποτελέσματος, συμφωνία Αναγέννησης και Προόδου».

Σημείωσε ότι ο ίδιος θα αποφύγει τα γνωστά επιχειρήματα περί «καμένης γης». «Ειπώθηκαν τόσο πολύ στο παρελθόν, που τελικά κάηκαν τα ίδια. Και θα περιοριστώ, μόνο σε 4 λέξεις που συμπυκνώνουν την πολιτική μας: Δεν ξεχνάμε, αλλά προχωράμε».

Εκανε αναλυτική παρουσίαση των όσων ήδη έγιναν από την κυβέρνηση. «Αν κάποτε μιλούσαμε για υποσχέσεις ενός προγράμματος «100 ημερών», τώρα ζούμε χειροπιαστά αποτελέσματα ενός προγράμματος …1.000 ωρών!» σημείωσε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τις 120 δόσεις (κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να την εκμεταλλευτούν γιατί θα είναι η τελευταία) και τις επενδύσεις που ξεμπλοκάρουν. Αναφέρθηκε στις αποκρατικοποιήσεις (προωθούνται άμεσα οι αποκρατικοποιήσεις σε ΔΕΠΑ, Ελληνικά Πετρέλαια και Αεροδρόμιο Αθηνών).

Το ετήσιο σχέδιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να αναφερθεί μόνο στο οικονομικό σκέλος της πολιτικής της κυβέρνησης και όπως είπε καταθέτει ένα σχέδιο 12μηνου.

«Από φέτος, και για τα επόμενα χρόνια, το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης γίνεται βήμα δωδεκάμηνου προγραμματισμού. Μεσοπρόθεσμων κατευθύνσεων. Αλλά και δημοκρατικής λογοδοσίας. Εδώ θα αναλαμβάνονται δεσμεύσεις αντί να εκπέμπονται υποσχέσεις. Και τον επόμενο Σεπτέμβριο, και στην ίδια αίθουσα, θα εκθέτουμε τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας. Με ικανοποίηση για τις επιτυχίες. Αλλά και με ειλικρίνεια για τις δυσκολίες που θα έχουν παρουσιαστεί στο μεσοδιάστημα», ανέφερε.

Πηγή: euro2day.gr

Σχετικά Νέα