Μητσοτάκης: Έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για την πανδημία

Δεν αψηφήσαμε το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος της πανδημίας, γνωρίζαμε ότι θα έρθει και ότι θα χτυπήσει φθινόπωρο. Όπως αποδείχτηκε ήταν πιο βίαιο και γι’ αυτό θρηνήσαμε περισσότερους νεκρούς. Ακόμα και σήμερα όμως η Ελλάδα τα έχει καταφέρει καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες, δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στον Antenna και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Εκτίμησε ότι η πανδημία υποχωρεί τις τελευταίες εβδομάδες, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία σε κρούσματα, νοσηλευόμενους και διασωληνωμένους.

Απαντώντας στη δήλωση Γεωργιάδη για την καθυστέρηση του lockdown στη Θεσσαλονίκη απάντησε ότι ουδέποτε η επιτροπή εισηγήθηκε κλείσιμο της πόλης πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Επιμέρους τέτοιες απόψεις υπήρξαν από γιατρούς και εγώ με θάρρος αναγνώρισα στη Βουλή ότι θα έπρεπε να έχει κλείσει η πόλη μια εβδομάδα νωρίτερα. Αυτό όμως το ξέρουμε εκ των υστέρων. «Εγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν», είπε αρνούμενος να σχολιάσει το ότι για το θέμα υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα της δικαιοσύνης.

Στερείται σοβαρότητας η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ να πάρουμε τις πατέντες και να παρασκευάσουμε εμβόλια, τόνισε. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στην Ελλάδα. Γιατί να συζητήσουμε με κλειστές πόρτες και την ΠτΔ όταν μπορούμε να συζητήσουμε στη Βουλή, αναρωτήθηκε αναφορικά με το αίτημα για Συμβούλιο Πολιτικών αρχηγών.

Σε ότι αφορά τα εμβόλια και το δημοσίευμα ότι η Ελλάδα μπορούσε να αγοράσει επιπλέον 2 εκατομμύρια δόσεις της Moderna ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα συμμετείχε στην κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια. Δεν απάντησε για το συγκεκριμένο, αλλά δήλωσε ότι έχουμε προαγοράσει 24 εκατομμύρια δόσεις. Θα έχουμε από τον Απρίλιο και μετά επαρκέστατο αριθμό δόσεων.

Σχετικά Νέα