Κ. Μητσοτάκης από Σύνταγμα: Όχι σε πειραματισμούς και δήθεν διαμαρτυρίες, που μπορεί να αποδειχθούν πολιτικές αυτοχειρίες

Μήνυμα να είναι όλη η Ελλάδα μπλε, όπως ήταν και στις εθνικές εκλογές, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα.

Διπλά σημαντικές χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές, καθώς θα κρίνουν μεγάλα ευρωπαϊκά στοιχήματα που συνδέονται και με ελληνικά ζητήματα, όπως είπε.

“Η συγκυρία δεν επιτρέπει ούτε αδράνεια και αδιαφορία, ούτε και εύκολους πειραματισμούς και δήθεν διαμαρτυρίες, επιπόλαιες επιλογές που ίσως αποδειχθούν πολιτικές αυτοχειρίες”, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει συνεπές πρόγραμμα διεκδικήσεων για την επόμενη πενταετία στις Βρυξέλλες, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ζήτησε από τους πολίτες να εκλέξουν ευρωβουλευτές που θα δυναμώσουν τη φωνή της χώρας στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο και να έχουν γνώση των σύνθετων ευρωπαϊκών συσχετισμών.

“Είμαστε το κόμμα που στηρίζει την ελληνική οικογένεια στην πράξη και όχι στα λόγια”, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές ως δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης.

“Καθιερώσαμε τον Έβρο ως ανατολικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν αντιμετωπίσαμε μεταναστευτικές εισβολές”, ανέφερε ακόμη.

Επιτέθηκε μάλιστα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, σημειώνοντας ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη κόμματα και ευρωβουλευτές που να ζητούν να διακοπεί η κοινοτική χρηματοδότηση προς την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εξάλλου νέο μήνυμα σιγουριάς και σταθερότητας στην κάλπη.

Μιλώντας για την ακρίβεια έκανε λόγο για μάχη διαρκείας και “μέχρι να την κερδίσουμε δεν θα πάψουμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας”, είπε.

“Αντιτάσσω τέσσερα ρήματα: Νιώθουμε, ακούμε, δρούμε και προσπαθούμε, γιατί η Ελλάδα του 2024 είναι μια νέα Ελλάδα, μια διαφορετική Ελλάδα, μια πολύ καλύτερη Ελλάδα”, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα