Μητσοτάκης: Απάντηση στα προβλήματα των πολιτών το φορολογικό νομοσχέδιο

Στις δύο κύριες παρεμβάσεις του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η ρύθμιση για τις 120 δόσεις έχουν ένα ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο και πως θα ανακουφίσουν εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως την ταυτότητα της νέας κυβέρνησης που δίνει απάντηση τα προβλήματα των πολιτών.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το νομοσχέδιο υπηρετεί τους στόχους που εξαρχής βάλαμε: «την αναγέννηση της παραγωγικής μεσαίας τάξης, την αναζωογόνηση της αγοράς ακινήτων, την αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής για νέες επενδύσεις, ανάπτυξη και πολλές καλές δουλειές.

Αναφερόμενος στις 120 δόσεις είπε ότι η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση θα είναι και η τελευταία, για αυτό «θα πρέπει να αξιοποιηθεί από όλους τους συμπολίτες μας, διότι δεν θα υπάρξει άλλη».

«Τέσσερα εκατομμύρια συμπολίτες μας θα δουν ελαφρύνσεις στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας τους μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες όταν θα έρθουν τα εκκαθαριστικά τους», τόνισε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

«Είμαστε μία κυβέρνηση που υποσχέθηκε τα λιγότερα αλλά θα πράξει τα περισσότερα», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας πως πρόθεση του είναι να απελευθερωθούν οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και η δημιουργία νέου πλούτου με μερίδιο για όλους.

Χθες Δευτέρα, το νομοσχέδιο έγινε δεκτό με ευρεία πλειοψηφία από την επιτροπή της Βουλής.

Σχετικά Νέα