Μίτσκοσκι για πιθανή συνάντηση με Κυρ. Μητσοτάκη: Ελπίζω να συζητήσουμε ως καλοί γείτονες

«Ελπίζω ότι θα διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια και ότι θα συζητήσουμε ως καλοί γείτονες και εταίροι», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας Χρίστιαν Μίτσκοσκι για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί στην Ουάσιγκτον από τις 9 μέχρι τις 11 Ιουλίου, στην Ουάσιγκτον, μια μέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του.

«Ελπίζω ότι θα διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας και ότι θα συζητήσουμε ως εταίροι και ως καλοί γείτονες, εφόσον υπάρξει μια τέτοια συζήτηση. Αν δεν υπάρξει συνάντηση σε αυτή τη φάση (εννοεί στην Ουάσιγκτον), ελπίζω ότι θα υπάρξει σύντομα» ανέφερε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η στάση της κυβέρνησης είναι: οικοδόμηση καλών σχέσεων με όλους τους γείτονες, αλλά πρόσθεσε ότι οι σχέσεις πρέπει να έχουν αμφίδρομη πορεία.

«Η στάση μας ως κυβέρνηση είναι ότι θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονες, ότι θέλουμε να χτίσουμε γέφυρες συνεργασίας, ότι για εμάς αυτό είναι μια αμφίδρομη πορεία. Μέχρι τώρα, υποθέτω, ότι είχαν συνηθίσει σε δρόμο μονής κατεύθυνσης, αλλά τώρα είμαστε εμείς πολιτικοί και μια κυβέρνηση που θέλει να ασκήσει πολιτική αμφίδρομης καλής γειτονίας και έτσι θα συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε» ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα