

Κάθετα αντίθετος στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια εμφανίστηκε στο κήρυγμα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, μιλώντας από τον άμβωνα του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελίστριας Πατρών.
«Η Εκκλησία γνωρίζει και ευλογεί τον γάμο μεταξύ ανδρός και γυναικός και πορεύεται σύμφωνα με την διδασκαλία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού» είπε ο Μητροπολίτης Πατρών και πρόσθεσε ότι σέβεται και ευλογεί την οικογένεια με την μορφή που την γνωρίζουμε και την αποδεχόμαστε όλοι και δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβασθεί με «πρότυπα» τα οποία εισάγονται εις βάρος αυτής της οντολογίας και φυσιολογίας του ανθρώπου «όπως τον δημιούργησε ο Θεός και εις βάρος του ιερού θεσμού της οικογενείας και των ιερών παραδόσεων του τόπου μας».
Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον «μιαιφόνον Ηρώδη, ο οποίος έδιωξε τον Κύριο Ιησού Χριστό και εφόνευσε χιλιάδες νήπια προκειμένου να εξοντώσει τον σαρκωθέντα Κύριο».
Στη συνέχεια μίλησε για τον Ηρώδη στη σύγχρονη μορφή του και τους ανθρώπους που «δεν αφήνουν τα παιδιά να γεννηθούν και φονεύουν πριν δουν το φως του ήλιου. Όσοι σκοτώνουν παιδιά στις πολεμικές επιχειρήσεις και τέλος όσοι βούλονται να νομοθετήσουν εις βάρος των παιδιών, αδιαφορώντας για τα δικαιώματά τους, όσοι δηλαδή προωθούν την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα “ζευγάρια”».
Σχετικά Νέα
Πάτρα: Σύγκρουση Ι.Χ με τρένο στην Ανθείας – Η οδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Τρένο του προαστιακού σιδηροδρόμου, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κάτω Αχαΐα προς την.
Χανιά: Φωτιά σε σταθμευμένα οχήματα έξω από αποθήκη
Στις φλόγες τυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (21/4), μία σειρά από αυτοκίνητα που ήταν.
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Απριλίου
Σήμερα Τρίτη, 22 Απριλίου, 3η Διακαινησίμου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των.
Θεσσαλονίκη: Τρία τροχαία ατυχήματα με τραυματισμούς μέσα σε λίγη ώρα
Τρία τροχαία ατυχήματα, με διαφορά λίγης ώρας το ένα από τα άλλα, συνέβησαν χθες,.