Μητροπολίτης με κορωνοϊό κοινωνεί με τον ορό στο χέρι

Οι εκλογές για τον νέο Πατριάρχη Σερβίας μπορεί να ανέδειξαν νέο Προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας, όμως η διαδικασία αποτέλεσε εστία μόλυνσης για τουλάχιστον τέσσερις αρχιερείς!

Ένας από αυτούς ο Μητροπολίτης Μπάτσκας Ειρηναίος, ο οποίος φαίνεται να κοινωνεί έχοντας την «πεταλούδα» του ορού στο χέρι. Ο Επίσκοπος της Εκκλησίας της Σερβίας, κ. Ειρηναίος, είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό πριν από κάποιες ημέρες και μάλιστα για το λόγο αυτό δεν παρέστη στην ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Πορφυρίου.

Με τη δύναμη της πίστης, φανερά καταπονημένος, ο κ. Ειρηναίος είναι έτοιμος να κοινωνήσει από το Άγιο Ποτήριο, ξεπερνώντας την ασθένειά του. Ο Επίσκοπος βρίσκεται στο μητροπολιτικό μέγαρο και αναρρώνει, υπό την επίβλεψη των ιατρών, λαμβάνοντας την κατάλληλη θεραπεία και φέρεται η κατάσταση της υγείας του να βελτιώνεται μέρα με την ημέρα.

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Ράσκας και Πρίζρεν Θεοδόσιος και εκείνος από φορέα που παρευρέθηκε στις εκλογές για το νέο Πατριάρχη Σερβίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα