

«Η Εκκλησία μας, δεν κομματίζεται, ούτε χρωματίζεται» τόνισε σε μήνυμα του, με αφορμή τον εορτασμό της Πεντηκοστής, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ‘Ανθιμος και κάλεσε τους πιστούς, «εν όψει των πολιτικών εξελίξεων να απέχουν από πολιτικές έριδες και διχοστασίες, που δύνανται να τραυματίσουν την Ενότητα εντός του Σώματος της Εκκλησίας».
Ο κ. ‘Ανθιμος ανέφερε ότι η Ορθόδοξη εκκλησία, έχει «ως βασικό και ουσιώδες γνώρισμα της, την εν Χριστώ Ενότητα» και πρόσθεσε:
«Ο Χριστός -ως Κεφαλή- αποτελεί το κέντρο και την αιτία της Ζωής και της Ενότητος όλων των μελών του Σώματός Του, τα οποία οφείλουν να μη διαιρούνται και σκορπίζονται, αλλά να ζουν με αλληλοσεβασμό και αμοιβαιότητα».
«Τέλος δε, καθώς σύμφωνα με τον όσιο Σωφρόνιο του Έσσεξ, ο κόσμος δεν χρειάζεται “πολιτική Εκκλησία”, οφείλουμε να τονίσουμε, ότι προφανώς δεν είναι δυνατόν να προσκολληθεί η Εκκλησία σε κανένα πολιτικό σχηματισμό, αλλά ούτε και βεβαίως να γίνει αποδεκτή η οπτική της γνησιότητος της χριστιανικής ιδιότητος, μόνο εντός συγκεκριμένου κομματικού συνδυασμού» πρόσθεσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.
πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Πάτρα: Σύγκρουση Ι.Χ με τρένο στην Ανθείας – Η οδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Τρένο του προαστιακού σιδηροδρόμου, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κάτω Αχαΐα προς την.
Χανιά: Φωτιά σε σταθμευμένα οχήματα έξω από αποθήκη
Στις φλόγες τυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (21/4), μία σειρά από αυτοκίνητα που ήταν.
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Απριλίου
Σήμερα Τρίτη, 22 Απριλίου, 3η Διακαινησίμου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των.
Θεσσαλονίκη: Τρία τροχαία ατυχήματα με τραυματισμούς μέσα σε λίγη ώρα
Τρία τροχαία ατυχήματα, με διαφορά λίγης ώρας το ένα από τα άλλα, συνέβησαν χθες,.