Μητέρα της Μυρτούς: Ποιο είναι το κράτος πρόνοιας, αυτό που πληρώνουμε όλοι

Ξεσπά η μητέρα της Μυρτούς, του κοριτσιού που κακοποιήθηκε άγρια πριν από εννέα χρόνια στην Πάρο.

Η οικογένεια της Μυρτούς έχει εμπλακεί εδώ και τέσσερα χρόνια σε έναν δικαστικό αγώνα, διεκδικώντας 2.900 ευρώ μηνιαίως για τη φροντίδα της. Αύριο συζητείται στο ΣτΕ η υπόθεση.

“Έχει γίνει από το 2017 μια προσφυγή μας κατά της πολιτείας και απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο. Είχαμε ζητήσει να δίνεται ένα ποσόν κάθε μήνα για την αξιοπρεπή συντήρηση της Μυρτούς, φάρμακα, θεραπείες, γιατροί κλπ. Αύριο στο ΣτΕ στις 10 το πρωί εκδικάζεται η αναίρεση θα είμαι απ’ έξω, ακριβώς γιατί με πνίγει αυτό το πράγμα” δήλωσε η Μαρία Κοτρώτσου.

Όπως είπε, “καμία οργάνωση, καμία συλλογικότητα ποτέ δεν εμφανίστηκε εννέα χρόνια, γιατί η Μυρτώ ζει… Πηγαίνουν σε ένα νεκρό. Τι θα ζητήσει ένας νεκρός πέρα από την ανάμνηση κι ένα καντήλι, δεν συζητώ για τους γονείς είναι τελειωμένοι, μιλώ για τους υπόλοιπους. Ένας ζωντανός ζήτα να επιβιώσει αξιοπρεπώς με φάρμακα, με θεραπείες”.

Η μητέρα της Μυρτούς τόνισε: “Έχει καταστραφεί η ζωή της οικογενείας μας, κυρίως για τη Μυρτώ δεν μπορεί να συντηρηθεί… Δεν δίνουν 2.900 ευρώ το μήνα, η δικαιολογία είναι ότι ‘θα ανοίξει η πόρτα και άλλοι άνθρωποι θα πάρουν’… Ποιο είναι το κράτος πρόνοιας, αυτό που πληρώνουμε όλοι; Γιατί κι εγώ το πλήρωνα 35 χρόνια” και υπενθύμισε ότι η Μυρτώ έχει 100% αναπηρία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα