

Ομιλία στο ΟΜΗΡΕΙΟ της Χίου με θέμα «Παρέχοντας ασφάλεια σε μια ανασφαλή εποχή – Η Θέση της Ελλάδας» πραγματοποίησε το Σάββατο (10/12) ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης.
Παράλληλα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στάθηκε και στις τριμερείς συμφωνίες που έχει πετύχει η Ελλάδα, με Ισραήλ και Αίγυπτο, τις οποίες χαρακτήρισε ως απάντηση στο παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο:
Στην συνέχεια, ο κ. Μηταράκης, τόνισε τη σημασία που έχει το Μεταναστευτικό στην εθνική ασφάλεια μιας χώρας, φέρνοντας ως παράδειγμα τα όσα διαδραματίστηκαν στον Έβρο, τον Μάρτιο του 2020: «Σημαντικό ρόλο στην εθνική ασφάλεια έχει παίξει το Μεταναστευτικό. Η προσπάθεια της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό τον Μάρτιο του 2020, έβαλε το Μεταναστευτικό σε νέα βάση. Στο ΚΥΣΕΑ, τότε, δεν γνωρίζαμε αν ήταν απλά ένα Μεταναστευτικό επεισόδιο ή προσπάθεια θερμού επεισοδίου. Θα ήθελα να σας θυμίσω πως λίγους μήνες πριν την παράνομη ρωσική εισβολή, η Λευκορωσία, χώρα – δορυφόρος του Βλαντιμίρ Πούτιν είχε προσπαθήσει να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό προς τις γείτονες χώρες».
Ο κ. Μηταράκης, συνέχισε, αναφέροντας: «Έχει μεγάλη διαφορά, τα μεμονωμένα περιστατικά προσφύγων που έρχονται στη χώρα μας, η οποία σέβεται το διεθνές δίκαιο και τη συνθήκη της Γενεύης, από την μαζική μεταφορά μεταναστών που έχει σαν στόχο την αποσταθεροποίηση μιας χώρας. Ελλάδα σέβεται τη διεθνή νομολογία για την ασφάλεια των συνόρων, γεγονός που αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα. Η χώρα μας έχει αυστηρή και δίκαιη μεταναστευτική πολιτική με δυο στόχους. 1ον, την μείωση των ροών και 2ον η έμπρακτη αλληλεγγύη. Το μεταναστευτικό είναι ένα φαινόμενο που θα υπάρχει για πάντα και θα επηρεάζει τις τοπικές κοινωνίες, ωστόσο τα αποτελέσματα του έργου μας, είναι εμφανή».
Σχετικά Νέα
Φειδίας Παναγιώτου για το ταξίδι στη Μόσχα: «Οι Ρώσοι είναι αδέρφια μας» – Γεωργιάδης: «Τι ακριβώς εκπροσωπείτε;»
«Οι Ρώσοι είναι αδέρφια μας», δηλώνει ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου για το ταξίδι του στη Μόσχα την.
Β. Κικίλιας: Δέσμευση για στήριξη των ναυαγοσωστών προκειμένου να υπάρχουν όλο και περισσότεροι στις παραλίες
«Θα είμαι συμμέτοχος και αρωγός στην προσπάθειά σας και στον αγώνα σας, προκειμένου να.
Π. Μαρινάκης για πόρισμα ΕΜΠ: Καταρρέει με κρότο το αφήγημα της συγκάλυψης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αντέδρασε στο πόρισμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από τον.
Άμεση χρηματοδότηση για την ανομβρία στα ελληνικά νησιά ζητά ο Αυτιάς
Με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς, ως.