

Για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις αλλαγές που αυτό θα φέρει για συνταξιούχους και εργαζομένους, μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm 97,8».
Ο κ. Μηταράκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο νόμος Κατρούγκαλου ήταν ένας νόμος γεμάτος ιδεοληψίες, ο οποίος τελικά κατέρρευσε, και πρόσθεσε: «Εμείς προβλέψαμε στον προϋπολογισμό του 2020 να μονιμοποιήσουμε τη στήριξη των συνταξιούχων, οι οποίοι σήκωσαν στις πλάτες τους μεγάλο μέρος της οικονομικής προσαρμογής τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι, ο προϋπολογισμός του 2020 προβλέπει ένα δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης των συνταξιούχων. Αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ως επίδομα, εμείς το ενσωματώνουμε μόνιμα στον προϋπολογισμό και θα αντιστοιχεί στο 0,5% του ΑΕΠ».
Επιπλέον, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρίνισε πως η αύξηση του 0,5% επί του προϋπολογισμού θα δοθεί σε τρία μέρη.
«Αφενός θα αφορά στην αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης για όσους έχουν πάνω από 35 χρόνια στην αγορά εργασίας, αφετέρου θα αφορά στην κατάργηση του πλαφόν των 1.300 ευρώ από το άθροισμα κύριας και επικουρικής, το οποίο θα οδηγήσει μέχρι και σε αύξηση στις επικουρικές κατά μέσο όρο 100 ευρώ, και στη μόνιμη στήριξη των συνταξιούχων που θα ενσωματωθεί μέσα στο νέο ασφαλιστικό το 2020», υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης.
Σχετικά Νέα
Χρηματοδοτικά εργαλεία για τις αμυντικές δαπάνες: Τι απάντησαν για το θέμα Μητσοτάκης και Μερτς στον ανταποκριτή του ΕΡΤΝews
Κρίσιμα ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως η ΄άμυνα και η ανταγωνιστικότητα, οι επενδύσεις και το μεταναστευτικό,.
Θ. Κοντογεώργης για πόρισμα ΕΜΠ για τα Τέμπη: Κάθε πολίτης μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, ελπίζω και η αντιπολίτευση
Από το πόρισμα του καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δημήτρη Καρώνη για τη σιδηροδρομική.
Στο Βερολίνο ο Κ. Μητσοτάκης – Live οι δηλώσεις με τον Φρίντριχ Μερτς
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε στην καγκελαρία, όπου τον υποδέχθηκε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς..
Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: «Το τέλος στην κυβερνητική χυδαιότητα θα μπει όταν πάψει να είναι κυβέρνηση η ΝΔ»
Σφοδρή ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη.