

Το δικό της σχόλιο για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, έκανε η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα.
Σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram, πλάι σε σκίτσο του 47χρονου Τζορτζ Φλόιντ που έχασε τη ζωή του κάτω από το γόνατο αστυνομικού, η Μισέλ Ομπάμα έγραψε: «Όπως πολλοί από εσάς, με πονάνε πολύ οι τελευταίες τραγωδίες. Είμαι εξουθενωμένη από ένα δράμα που δεν μοιάζει να παίρνει τέλος».
Όπως είπε, «τώρα είναι ο Τζορτζ, η Μπρεόνα και ο Αχμόντ. Πριν ήταν ο Έρικ, η Σάντρα και ο Μάικλ. Και συνεχίζει και συνεχίζει». Νωρίτερα, μέσα στην εβδομάδα, παρέμβαση για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ είχε πραγματοποιήσει και ο Μπαράκ Ομπάμα.
Μισέλ Ομπάμα: Μαθαίνουμε να ζούμε τον ρατσισμό
«Η φυλή και ο ρατσισμός είναι μια πραγματικότητα για όσο πολλούς από μας που μεγαλώνουμε μαθαίνοντας απλά να ζούμε με αυτόν» σημείωσε η Μισέλ Ομπάμα που τόνισε πως αν θέλει ο λαός της Αμερικής να ξεπεράσει τέτοια φαινόμενα, θα πρέπει να τον αντιμετωπίσει συνολικά.
«Μας αφορά όλους μας – Μαύρους, λευκούς, όλους – ανεξάρτητα πόσο καλοπροαίρετοι νομίζουμε πως είμαστε, να κάνουμε την τίμια, άβολη δουλειά ώστε να ξεριζώσουμε τον ρατσισμό» σημείωσε η Μισέλ Ομπάμα.
Μισέλ Ομπάμα: Να αφουγκραστούμε εκείνους οι ζωές των οποίων διαφέρουν
Η Μισέλ Ομπάμα κάλεσε τους Αμερικανούς σε μια ενδοσκόπηση και εκτίμησε πως πρέπει όλοι μας «να αφουγκραστούμε εκείνους, των οποίων οι ζωές διαφέρουν από τις δικές μας». «Προσεύχομαι να έχουμε όλοι τη δύναμη για αυτή την πορεία, με τον ίδιο τρόπο που προσεύχομαι και για τις ψυχές και τις οικογένειας εκείνων που χάθηκαν από κοντά μας», είπε η Μισέλ Ομπάμα κλείνοντας την τοποθέτησή της.
Σχετικά Νέα
Ιταλία: Για την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου αναμένονται το Σάββατο στη Ρώμη 200.000 πιστοί
Για την κηδεία του πάπα Φραγκίσκου, το Σάββατο στο Βατικανό, αναμένονται περίπου 200.000 πιστοί..
Κηδεία Πάπα Φραγκίσκου: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα εκπροσωπήσει τον βασιλιά Κάρολο – Το «παρών» θα δώσουν και ο Φελίπε της Ισπανίας με τη σύζυγό του Λετίθια
O πρίγκιπας Ουίλιαμ θα εκπροσωπήσει τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο στην κηδεία του πάπα.
-
Αμερικανίδα δικαστής «αδειάζει» τον Τραμπ δίνοντας εντολή να ενημερώνονται οι μετανάστες 21 ημέρες πριν την απέλαση
Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Κολοράντο διατάζοντας την Κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι πρέπει να ενημερώνει.
Ρωσία: Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (22/4).