

«Η ιστορία δε θα ξεχάσει τα εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ που επισκέφτηκε σήμερα την πόλη Μποροντιάνκα στα περίχωρα του Κιέβου.
Με ανάρτησή του στο Twitter ο Σαρλ Μισέλ αναφέρει: «Στην Μποροντιάνκα, όπως και στη Μπούτσα και σε τόσες άλλες πόλεις της Ουκρανίας, η ιστορία δε θα ξεχάσει τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν εδώ. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη».
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έφτασε στο Κίεβο σήμερα το πρωί, όπου τον υποδέχθηκε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός Όλγκα Στεφανίσινα, ενώ συναντήθηκε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Απριλίου, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, συνοδευόμενη από τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, επισκέφθηκαν την Μπούκα– την πόλη που έχει γίνει σύμβολο των φρικαλεοτήτων των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι από την πλευρά του δημοσίευσε ένα βίντεο με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Συνόδευσε το tweet λέγοντας ότι «συζητήθηκαν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η αμυντική και οικονομική υποστήριξη του κράτους μας και οι απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο σχετικά με τη συμμόρφωση με τα κριτήρια της ΕΕ. Σας ευχαριστώ για μια ουσιαστική συνάντηση και την αλληλεγγύη με τον λαό της Ουκρανίας».
Σχετικά Νέα
Πρόωρες βουλευτικές εκλογές σκέφτεται να κηρύξει ο Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν διερευνά την πιθανότητα διάλυσης του κοινοβουλίου και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το.
Συναγερμός στη Ρωσία μετά από ισχυρή έκρηξη ανατολικά της Μόσχας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή Βλαντίμιρ της Ρωσίας, ανατολικά της Μόσχας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, ανέφερε το.
Λαγκάρντ: Ελπίζω ο Τραμπ να μην απομακρύνει τον Πάουελ
Η Ευρώπη δεν έχει αδικήσει τις ΗΠΑ στο εμπόριο, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος.
Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε μια προσεχή σύνοδο κορυφής με τον Αραβικό Σύνδεσμο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα (22/4) ότι πρόκειται σύντομα να διεξαχθεί.